Havraní spolek

recenze

Havraní spolek (2024) 3 z 5 / emma22
Havraní spolek

Věříte v něco nadpřirozeného? Já osobně mám ráda tajemno a nadpřirozeno.

Blue je dcera jasnovidky, vlastně celá její rodina má nějaké věštící schopnosti. Jediná Blue žádné takové schopnosti nemá, jediné co umí je zesilovat jakoukoliv energii. Bylo jí předpovězeno, že když políbí svou první lásku, její vyvolený zemře, proto se Blue snaží klukům vyhýbat, hlavně těm z elitní chlapecké školy s výšivkou havrana na uniformě. Jenže to není tak jednoduché osud ji zavede ke čtyřem havraním klukům, který vede okouzlující Gansey. Ten se honí za vidinou, najít ztraceného krále pomocí energetických linií.

Začátek knihy byl velmi slibný, čekala jsem, jak se to vyvrbí se "zakázaným" polibkem a nějakou teenagerovskou romantikou, to bohužel nepřišlo. Doufám pevně, že v dalších dílech toto autorka rozvine/dokončí, bohužel jsem to naivně čekala v tom prvním. Blue a její matka mi byly velmi sympatické a námět duchovna a energií mi byl blízký. Bohužel jsem se pak vůbec nemohla začíst a hlavou se mi zmítala otázka, o čem vlastně kniha je. Chvíli jsem se nemohla zorientovat v ději. Pevně doufám, že další díly budou lepší. Gansey byl zvláštní postava, vlastně nevím, jestli mi byl sympatický a vůbec mi nesedělo, že by měl být první láska Blue. Jsem z tohoto dílu taková nesvá a nechci na sérii kvůli němu zanevřít. Líbilo se mi ale tajemno a nadpřirozeno, nebylo to typické fantasy, na které jsem zvyklá. Od autorky jsem četla i jiné knihy, které jsem si zamilovala a ty moc doporučuji. No a ta ořízka! Ta je boží. Zkuste si knihu přečíst a udělat si na ni vlastní názor. Já si počkám na další díly, abych měla ucelenější pohled na sérii.

Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji Albatrosu


Havraní spolek Havraní spolek Maggie Stiefvater

Když se narodíte do rodiny jasnovidců, nese to řadu výhod i zdrcujících břemen. Své o tom ví i šestnáctiletá Blue Sargentová – odmala jí totiž vtloukali do hlavy, že až jednou políbí svou pravou lásku, její vyvolený zemře. A tak s... více


Komentáře (0)

Přidat komentář