Máte rádi Bridgertonovi a fae? Tak tahle kombinace se vám bude líbit!
Půl duše
Romantická fantasy ve stylu Bridgertonových. Dora jednoho dne potká fae, který ji prokleje a vezme ji půl duše, což mezi anglickou smetánkou není zrovna výhoda. Dora vždy řekne, co má na jazyku, emoce a city jí moc neříkají. Přesto ale miluje svoji sestřenici Vanessu a nerada by ji překazila vdavky. Vanessa má ale v plánu najít lorda Čaroděje, aby Doře pomohl vrátit duši.
Za mě suprové oddechové čtení! Moc jsem se bavila. Seriál Bridgerton na Netflixu miluju! A tohle byla za mě jasná volba. Mám ke knize určité výhrady, ale přesto mě bavila. Jako postava mě nejvíc asi oslovil lord Čaroděj, na oko nabubřelý náfuka, ale uvnitř ryzí srdce, jen to nedává všem na obdiv. Jsem zvyklá na propracovanější fantasy, tady v té knize jsem měla hrozně moc otázek. Některé věci a fakta se zjevovaly bez nějakého dalšího vysvětlení, což mě trochu iritovalo, myslím, že pár stránek navíc by v tomto případě neuškodilo. Hlavně jsme postrádala nějaké vysvětlení minulosti matky Dory, autorka to popsala za mě velmi stroze. A svět fae taky vysvětleny nijak nebyl. Líbilo se mi prostředí staré Anglie, buržoazní smetánky, intriky a námluvy. Kniha se zaměřuje hlavně na postavy a nějaké popisy prostředí apod. tady moc nenajdete, díky tomu ale se rychle posouváme v ději a příběh má spád, což za mě ocení spousta čtenářů.
Kniha vychází 9. 1. 2025, myslím, že s touto knihou můžete skvěle začít nový rok.
Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji @nakladatelstvi_fragment @albatrosmedia
Půl duše Olivia Atwater
Romantická fantasy z doby Bridgertonových a s atmosférou příběhů Jane Austen. Od chvíle, kdy Doru proklel fae, necítí strach ani stud… a to je pro dívku z vyšší společnosti jistojistá cesta do potíží. Proto se teď snaží hlavně ne... více