Holky z pískoviště

recenze

Jedna z pěti (2022) 4 z 5 / neubam02
Jedna z pěti

„Je třeba neohlížet se za sebe, ale jít vpřed. I tam totiž jsou hezké věci, ale když k nim nezamíříme s očima otevřenýma, mohli bychom je snadno přehlédnout.”

Čtvrtá kniha od této autorky a dle mého názoru stejně čtivá, jako ty předchozí.

Editu by určitě ani ve snu nenapadlo, že na oslavě svých čtyřicátých narozenin zažije největší noční můru...
Co byste dělali, kdybyste přes dveře slyšeli, jak manžel vyznává lásku někomu jinému?
Edita neudělala nic, na místě zkoprněla, a proto před ní stojí nelehký úkol. Někdo z jejích hostů musí být manželova milenka. Ale kdo? Zná Edita dobře své kamarádky?

Na knize se mi líbilo, že příběh byl prokládán příspěvky, které si Edita anonymně píše na svůj blog. Ne že by byla nějaká slavná pisatelka, ale spíše je to její osobní deníček, který jí pomáhá pochopit, co vlastně cítí.

„Nemá cenu řešit cizí příběh, když neznám ten svůj.”

Musím vyzdvihnout, jak autorka vykreslila Editiny kamarádky. Každá je jiná a každá skrývá zajímavé překvapení. Trable, které postavy zažívají ne všechny končí šťastně a díky tomu jsou tak reálné.

Kniha mě oslovila i tím, že hlavní postava pracuje jako recepční v hotelu. Takže si v knize vyslechneme pár vtipných i smutných příběhů. Každý, kdo si někdy tuto práci zkusil, tak něco podobného zažil.

Líbilo se mi sledovat Editiny pocity. Nutí vás to přemýšlet, co byste asi vy dělali na jejím místě a nejspíš se i zamyslíte nad svými kamarádkami.

Jsem moc ráda, že autorka do knihy přidala postavy jako Josefína a Vláďa. Takže si to úplně říká o další díl. Podívá se Edita do Ameriky? Třeba se to někdy dozvíme…

Avšak jednu hvězdičku musím ubrat, protože už v 1/3 knihy jsem věděla, kdo je manželova "milenka".
Konec mi přišel moc uspěchaný… Čekala bych propracovanější příběh o tom, jak se manžel přiznal jí i dceři.

Jak říkám, příběh má velký potenciál na to, aby třeba vznikl další díl. Určitě by mě zajímalo, jak to s ostatními z malého pískoviště dopadne.

„Plakat nad tím, že nic už nebude jako včera, je to nejzbytečnější prolití slz.”

Jedna z pěti Jedna z pěti Dagmar Digma Čechová

Může být něco horšího než se na oslavě svých čtyřicátin dozvědět, že váš manžel má milenku? Může. Edita se o tom přesvědčí, když zjistí, že dotyčnou musí být jedna z jejích nejlepších kamarádek. Podvádí ji tedy hned dva blízcí lid... více

Komentáře (0)