I v zapadlé vesnici najdete čarodějnici

recenze

Ženy z Cínové Hory (2024) 4 z 5 / Danka22
Ženy z Cínové Hory

Trochu zapomenuté městečko Cínová hora v horách Ozark je všechno, jen ne neobyčejné. Žijí tu ženy, které mají velmi blízký vztah k bylinkářství i čarodějnictví. Takové ženy mají i své nepřátelé. A jeden takový nepřítel si uchoval tak přívětivou tvář, až je pro ně smrtelně nebezpečný. Dokáží Anneliese, Gracelynn, Deidre a další mocné čarodějky mu utéct?


Nejprve začneme obálkou, ta se mi moc líbila. Ve vaší knihovničce bude vynikat i hřbetem. Co se týče obsahu, tak příběh je rozdělen do 3 časových linií – 1831, 1881, 1931. V každé se setkáte s jednou z postav, které vyprávějí svůj příběh. Nejvýraznější je Gracelynn a Deidre. Obě jsou dědičky moci, o kterou nestály, přesto jí mají. Obě mají své sny, své lásky, své hříchy.


Kniha je čtivá, napínavá a vypráví o ženské síle. Nečekejte, že se jedná o příběh podle pravdy. Autorka se volně nechala inspirovat legendou o Bell Witch a různými jinými duchařskými legendami. Proto si i myslím, že je knížka vhodná na Halloween – je záhadná, magická a i romantická. Neustále vás bude překvapovat svým napětím, a to až do svého konce. Líbila se mi myšlenka, kdy krev není nutná pro předání svých schopností. Co tím myslím, se dozvíte, až v samotném příběhu.


V něčem vidím podobnost s knihou od Kateřiny Tučkové Žitkovské bohyně. Jak jedna, tak i druhá knížka je o léčení, dědictví, ale i nepochopení a využívání.



Co si myslím na závěr? Příběh měl větší potenciál. Věřím, že v USA totiž také byly ženy, které „kouzlily“ a léčily. Bylo by velmi zajímavé je porovnat a něco si o nich přečíst. Takhle u mě knížka trochu ztrácí body, jelikož si myslím, že asi zapadne v tom množství stejně podobných příběhů.
K čemu bych ji přirovnala? Kromě románu od paní Tučkové Žitkovské bohyně, tak i k slavné sáze Čas čarodějnic. Na halloweenské čtení, ideální, co říkáte.


Ženy z Cínové Hory Ženy z Cínové Hory Paulette Kennedy

Krev, moc, ale také zlo, které je po desetiletí pronásleduje, spojuje tři generace žen z temného a zapomenutého koutu Ameriky. Vysoko v horách Ozark leží osamocené městečko Cínová Hora. Všude je odsud daleko. Říká se, že práv... více


Komentáře (0)

Přidat komentář