Jak funguje Algoritmus srdce?

recenze

Algoritmus srdce (2024) 3 z 5 / Suzanne
Algoritmus srdce

Melody Gageová před třemi lety strávila jedinou vášnivou noc s neodolatelným Jeremym. Teď se stěhuje do Los Angeles, kde získala skvělou práci v IT a neméně skvělý plat. Netuší ale, že ve firmě, do níž má nastoupit, pracuje právě Jeremy, a co víc, že je synem generální ředitelky. Ani že přitažlivost a okouzlení ani po letech nezmizelo…

(Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji mnohokrát Albatros Media :)

Tedy alespoň pro Melody. Jeremy totiž chodí s Lacey a má pověst floutka a proutníka, i když tvrdí, že se změnil. Snaží se vyrovnat se smrtí otce před třemi lety, dělá práci, která ho moc nebaví, a vlastně neví, co od života chce nebo kdo vlastně je.
Susannah Nyx píše lehce a čtivě. V Algoritmu srdce nechybí romantika, humor, ale ani vážnější témata jako smrt blízkého člověka, očekávání a tlak rodiny, komplikované milostné, kamarádské i rodinné vztahy, objevování vlastní sexuality nebo nevěra a lhaní.

Algoritmus srdce je prvním dílem volně navazující série Láska je věda, která přináší romantiku pro dospělé, v níž ženy působí ve vědeckých nebo technických oborech. Susannah Nyx se pravděpodobně inspirovala u slavné Hypotézy lásky od Ali Hazelwood, ale zároveň chtěla, aby Algoritmus srdce působil originálně. Proto je v příběhu potenciální milostný trojúhelník, falešné randění a nechybí ani trocha dramatu. Ve výsledku to působí zbytečně překombinovaně. O práci Melody jako IT specialisty se nedozvíme skoro nic, zato se dočteme, jak snadno, rychle a bez trapasů se přizpůsobila životu místní smetánky.

Vedlejší postavy (až na Jeremyho přítelkyni Lacey) působí poměrně šablonovitě a navíc každý spal s každým. Pro mě bylo největším problémem, že příběh stojí na nevěrách a lžích. Obojí se mi totiž hnusí, a proto mi většina postav byla nesympatická, nedokázala jsem si k nim najít vztah ani s nima soucítit.

Algoritmus srdce je nenáročná, odpočinková jednohubka, která neurazí ani nenadchne. Doporučit ji mohu těm, kterým nevadí vyšší výskyt nevěr a lží v jedné knize. Osobně doporučuju radši sáhnout po slavné Hypotéze lásky nebo Hlavě plné lásky od Ali Hazelwood, kde se skutečně dozvíte něco o ženách ve vědeckých nebo obecně „mužských“ oborech.

2,5/5


Algoritmus srdce Algoritmus srdce Susannah Nix

Najde vzorec na univerzální štěstí? První kniha z romantické řady Láska je věda.. Setkání studentky Melody s okouzlujícím Jeremym skončilo úletem na jednu noc. A tak to mělo zůstat. Jenomže když se Melody o tři roky později stěhu... více


Komentáře (0)

Přidat komentář