Lady v přestrojení
recenze
Prozrazení lady Joan (2023) / Kikina182Joan matce slíbí, že rodu MacKayů doručí tajemný svitek. Na cestu se vydává v přestrojení za chlapce, ale ani to nezabrání tomu, aby byla napadena. Naštěstí jí pomůže lord Cam Sinclair, který ji posléze nabídne svůj doprovod. Netrvá však dlouho a Cam odhalí, že jeho chráněnec je ve skutečnosti dívka. Ale ani přitažlivost mezi nimi nesmí Joan zabránit ve splnění úkolu.
Autorčin styl psaní je čtivý a i když je vše dostatečně popsáno, tak se zbytečně nezdržuje zdlouhavými popisy. Díky tomu příběh krásně plyne a čte se jedna báseň.
Příběh není nijak originální, ostatně už jen to, že se hlavní hrdinka převlékla za chlapce, můžeme najít už u mnoha klasiků. Ale příběh má ten pravý náboj, díky kterému jsem nedočkavě otáčela na další a další stránku, abych se dozvěděla, jak se příběh a především vztah mezi Camem a Joan, bude vyvíjet.
Právě milostná linka se mi moc líbí! Mezi těmi dvěma je skvělá chemie a v knize je přesně tolik peprnosti, kolik od historické romance očekávám. Navíc se neobjevují žádné pseudokomplikace a všechno krásně a přiměřeně rychle plyne.
Postavy byly skvěle popsané a hlavně sympatické, což je za mě u historických romancí základ, protože většinou stojí především na postavách a jejich vztahu.
Prozrazení lady Joan a je krásná historická romance, která zahřeje u srdce. Pokud máte tento žánr rádi, tak jí určitě dejte šanci. Podle mě za to stojí.
Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji nakladatelství Alpress.
Prozrazení lady Joan Lynsay Sands
Léčitelka Joan slíbila matce, že klanu MacKayů doručí tajemný svitek. Na cestě v přestrojení za chlapce je ale napadena. Naštěstí jí pomůže udatný skotský lord Cam Sinclair, který jí nabídne doprovod. Joan se uleví, dokud však ryt... více