Láska na pobřeží Amalfi

recenze

Vila v Itálii (2024) 4 z 5 / Kikina182
Vila v Itálii

Kniha mi byla poskytnuta v rámci spolupráce s nakladatelstvím Grada - Cosmopolis za účelem recenze. #spoluprace

Lia se vždycky chtěla podívat na pobřeží Amalfi, ale její představy rozhodně nezahrnovaly setkání s otcem, kterého nikdy neviděla. Teď je ale tady a má důkaz, že je dcerou italského herce Ernesta, což její život od základu změní. Zvlášť, když je Ernestovým manažerem charismatický Raphael, který je odhodlaný doprovázet Liu na každém kroku.

Jako u všech předešlých knih mě i tentokrát autorčin styl psaní okamžitě vtáhl. Je lehký a svižný, ale zároveň v něm není nouze o popisy a detaily. Autorce se jako obvykle povedlo perfektně popsat Itálii a všechny její krásy, díky čemuž na mě z příběhu dýchala úžasná atmosféra a měla jsem pocit, jako bych se tam ocitla.

Příběh je krásný, ale nezapůsobil na mě jako předchozí díly ze série. Přišlo mi, že se jedná o zápletku, která je v romantických knihách neustále omílaná a ani Julie Caplin jí nedokázala přidat něco, co by ji výrazně odlišilo od všech ostatních knih. Ale jako oddechovka je tenhle příběh skvělý, obzvlášť když připočteme skvělou chemii mezi hlavními postavami.

Postavy jsou stejně jako obvykle důkladně popsané. Autorka jde opravdu do hloubky, takže není problém si udělat o jejich charakteru obrázek a veškerý jejich vývoj odpovídá tomu, co v knize prožijí.

Vila v Itálii je další skvělá kniha ze série Romantické útěky, ačkoli bych řekla, že tentokrát je zápletka o dost obyčejnější než v předchozích dílech, což ale do jisté míry opět vynahrazuje čtivost, úžasná atmosféra a skvěle popsané postavy. Za přečtení rozhodně stojí.


Vila v Itálii Vila v Itálii Julie Caplin

Lia vždy snila o tom, že navštíví tyrkysově modré pobřeží Amalfi. Tenhle její sen ale nikdy nezahrnoval setkání s vlastním otcem, o jehož existenci neměla ani tušení. Teď však stojí před branami nádherné vily v Itálii, do které ji... více


Komentáře (0)

Přidat komentář