Leviatan 1

recenze

Leviatan 1 (2024) 5 z 5 / EvikU.
Leviatan 1

Leviatan 1, sci-fi komiks o postapokalyptické katastrofě, 100 let po zatopení Země. Otec a jeho děti Boto a Rita. Přežívají z mála na své lodi. Vodní příšery útočí jen v noci, kdy se schovávají v úkrytu v lodi.

Přes den se potápějí pro nějaké jídlo a věci na mořském dnu z potopeného světa. Každý má na lodi svoji práci. Otec opravuje loď, Boto připravuje jídlo, Rita pere.

Jednoho dne přijdou o tátu a Boto s Ritou se o sebe musejí postarat sami. Může komiks vyvolat slzy? Může. Nádherné ilustrace mi v emocemi nabité scéně vehnaly slzy do očí.

Čtení komiksu mě úplně pohltilo. Komiksy mám ráda. Ale tento jsem si zamilovala. Scény, kdy bojují jsou tak autentické, že na mě z komiksu stříkala voda a krev. Mezi bojováním jsou krásné ukázky milující rodiny a krása moře a mořských ryb.

Příšery jsou tak dobře zobrazené, že mi z nich bylo špatně. Na konci příběhu se setkají s Harpunářkou Kanou. S ní budou prožívat další dobrodružství v druhém díle. A já už se nemůžu dočkat. Doporučuji všemi deseti.


Leviatan 1 Leviatan 1 Kjongtchak I

Leviatan se odehrává na postapokalyptické vodní zemi sto let po katastrofě, která zvedla hladinu moře. Vypráví o dobrodružstvích sourozenců Bota a Rity poté, co jejich otec obětoval život, aby je zachránil před mořskou příšerou. B... více


Komentáře (0)

Přidat komentář