Mimo obraz

recenze

Mimo obraz (2024) 4 z 5 / EvikU.
Mimo obraz

Tomáš Volf je policista, kterého jsem objevila úplnou náhodou v pátém díle Nalezení. Naprosto si mě získal. Proto šestý případ Mimo obraz byla jasná volba.

Tentokrát spolupracuje s kriminálkou z Brna. V odstavené bílé dodávce naleznou dvě mrtvá těla. Postupným pátráním zjistí, že zavražděným je spolumajitel galerie obrazů. Jenomže kdo to byl a jaký měl motiv už je na delší trať.

Eva Černá je soukromý detektiv. Je to bývalá policistka, kolegyně Tomáše. Pomáhá kouknout se na věc z jiného úhlu. Tomáš se seznamuje s Andreou Malíkovou, policistkou z Brna a spolu pracují na případu.

Jejich sympatie jsou vzájemný, bude jejich vztah jen pracovní? Zamlouvá se mi, že je v knize policejní práce, ale i osobní život. Vyšetřování je pozvolné, logické, bez zbytečných potoků krve.

Konec je detektivní lahůdka a je radost to číst. Přesto úplně plné hodnocení nedám, v průběhu knihy jsem nebyla tak napjatá jako v předešlém díle a možná mě tolik nezaujalo ani téma galerií. I tak se mi kniha četla moc dobře a další díl si určitě přečtu.


Mimo obraz Mimo obraz Jiří Březina

Hrůzný nález v odstavené dodávce na okraji jihomoravského lesa odstartuje vyšetřování, do kterého je zapojen i Tomáš Volf. Případ s mezinárodním přesahem má pro pražského kriminalistu mnohem větší důsledky, než se zpočátku zdá. A ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář