Mstitelé v krajkách

recenze

Mstitelé v krajkách (2024) 4 z 5 / Knihomolkapaja4
Mstitelé v krajkách

Je to má první kniha od spisovatelky a moje první historické krimi, co jsem četla a musím říct, že se mi četlo opravdu velmi dobře. I když se děj odehrává v 17.století, vůbec mi to nevadilo. Styl psaného textu mi trochu připomínal Návrat pana Broučka, tentokráte do 15.století, kdo četl.

Postav bylo málo, tak akorát, aby se v nich čtenář vyznal. Hlavní postavy byly sympatické a spravedlivé. Mezi ně patřil soudce Hykl, soudní vyšetřovatel Borek Rybář a kat Hanuš Mydlář. Líbilo se mi přátelství mezi nimi a také jejich rodinné vztahy.

Děj měl spád, neustále se něco dělo, postupně se objevovaly nové důkazy a souvislosti mezi záhadnými přepadeními. Případ paní Bianky mě doslova odrovnal, vůbec jsem nečekala, co se jí stalo v minulosti. Také mě překvapila vražda nejmenované šlechtičny, to jsem byla napnutá, jak se to přihodilo. Také je tu romantická linka, ale opravdu jen okrajově, takže to nepůsobilo příliš rušivě k tomuto žánru.

V průběhu děje ( asi do str. 60) autorka knihy nám 2x připomněla spravedlivost těchto tří mužů, že jednají podle zákona apod., to mi přišlo trochu zbytečné znovu připomínat, když tam je postav pomálu a tato informace se nemá kam ztratit.

Protože jde o 4.díl, počítejte s tím, že se tu vyzradí vrah z předešlého dílu, je to zmíněno asi ve 2 větách, ale to mi nevadilo.
Také bych ráda zmínila krásně sladěné obálky k těmto historickým krimi od Jaroslavy Černé, povedly se.
Celkově knihu hodnotím jako příjemnou historickou krimi s dávkou nějaké prolité krve.

Děkuji nakladatelství Moba za spolupráci a poskytnutí knihy k recenzi.


Mstitelé v krajkách Mstitelé v krajkách Jaroslava Černá

Kdo a proč útočí na muže, kteří vyšetřují a trestají ty nejtěžší zločiny? Kdo ohrožuje jejich rodiny? Jde o pomstu z minulosti, anebo je někdo chce odstranit ze strachu, aby nebyl v budoucnu odhalen? Pomyslná smrtící smyčka se ten... více


Komentáře (0)

Přidat komentář