Pusa z Albertiny

recenze

Pusa z Albertiny (2024) 4 z 5 / Knihomolkapaja4
Pusa z Albertiny

Od začátku se dá očekávat, co se nejspíš stane ve Vídni mezi Václavem a Amalií. Musím říct, že tolik jisker, vášně mezi nimi jsem opravdu nečekala. Je tu slušný počet spicy scén, ale tak akorát. Očůrávání Rudoarmějce mě upřímně šokovalo a zároveň pobavilo, že to oba udělali.
Také se setkáváme v příběhu s vyprávěním o historii, okupaci, válce, některé věty bych zkrátila, ale na druhou stranu chápu, že to bylo potřeba, aby Václav Amalii vyjádřil svůj postoj vůči politice, aby se navzájem lépe pochopili, poznali.
Nevím, čím to bylo, ale trochu mi tam chyběly Amaliiny myšlenkové pochody. Než proběhla první noc s Václavem, dost by mě zajímalo, na co myslela nebo jaká očekávání od toho románku měla. Přišlo mi, že jí je to úplně jedno, co bude dál.

Také se tu setkáváme s ostatními studenty různých národností na kurzu němčiny a profesorem Oswaldem. Jejich trávení volného času se mi líbilo a Bolkovo úchylka byla divná, nad tím jsem jen nevěřícně kroutila hlavou.
Kniha je velmi čtivá, na mužského spisovatele podle mě velmi povedené.


Pusa z Albertiny Pusa z Albertiny Vincent Riva

Amalia již tři roky pracuje jako advokátka v kanceláři García & Pérez v Barceloně. Tvrdá práce se jí vyplatila. Je povýšena a má vést tým zaměřený na německou klientelu. Ještě předtím je však vyslána do Vídně na letní jazykový kur... více


Komentáře (0)

Přidat komentář