Nebuď pi*a a miluj!
recenze
Nebuď p*ča aneb Jak (ne)pracovat s dětmi: Příběhy z ústavní péče (2023) / jadwiga" Toto je kniha o dětech žijících v ústavní péči - o dobré práci s nimi i o špatné práci s nimi, o jejich příbězích, o rozhodnutí dospělých i o možných lepších volbách. "
Je to kniha o tom, jak moc můžeme jako rodiče ublížit těm, které máme v prvé řadě za každou cenu chránit. Tato kniha ve mně rozvířila neskutečně mnoho emocí. Příběhy dětí byly smutné, protože většinou neměly šťastný konec, ať už byla na vině primární rodina, odborní pracovníci v různých zařízeních pro děti nebo celková necitlivost platné legislativy v ČR. Proto, milujme své děti, co to jde, protože komu jinému bychom měli naši lásku dát, když ne těm, které jsme pomocí zázraků přírody stvořili.
Můj velký obdiv patří všem pracovníkům v těchto sférách, a všem moc přeji, ať nejsou pi*e, ale odborníci, kteří svou práci milují. Díky za tuto knihu a možnost nepatrně nahlédnout do další části naší společnosti.
A rada autora je jasná:
" Dávejte dětem na vědomí, že jsou milovány, ať se děje cokoli. Pocit naprostého přijetí a neohrozitelné, nezničitelné, bezpodmínečné lásky jim pomůže lépe zvládnout jakékoli náročné období. "
Nebuď p*ča aneb Jak (ne)pracovat s dětmi: Příběhy z ústavní péče Tomáš Morávek
Toto je kniha o dětech žijících v ústavní péči – o dobré práci s nimi i o špatné práci s nimi, o jejich příbězích, o rozhodnutích dospělých i o možných lepších volbách. Čtenář zde nalezne anonymizované, ale reálné příběhy dětí, zá... více