Odešla do tmy

recenze

Odešla do tmy (2024) 4 z 5 / vendy6619
Odešla do tmy

Za recenzní výtisk moc děkuji především Martině a také nakladatelství Zlín a nakladatelství Albatros. Úplně jsem nevěděla co od knihy čekat. Ale výsledek nakonec stal za to.

Setkáváme se tu s novinářkou Jess. Ta se dostane k případu, který v ni vyvolá staré vzpomínky a ze kterého mrazí. A ona se musí dozvědět pravdu, která odhaluje tajemství skrytá celých pětadvacet let. A nebude to vůbec lehké odkrývat.

Než se člověk začte do příběhu tak to trvá. A já měla s tímhle problém skoro více jak 100 stránek což je strašná škoda. Protože příběh je skvělý. Dostanete vlastně to co od příběhu očekáváte.
Plyne ale pomalejším tempem než by mu slušelo.
Hlavní hrdinka Jess je mi moc sympatická. Sama má hodně svých tajemství a ty řeší skvěle. Tohle je za mě skvěle napsána postava. Stejně jako Heather kolem které se příběh točí. Trochu jsem přesto tápala nad souvislostmi. Ale autorka podala další skvěle vykreslenou postavu.
Navíc se příběh odehrává z pohledu téměř všech hlavních postav, takže čtenář má možnost vidět vše i z jejich perspektivy.

Co musím ještě zmínit je skvělý konec díky kterému jsem zvedla hodnocení. A to jak nakonec všechno do sebe zapadlo jak dobře poskládané puzzle.
Jsem ráda, že tohle je standalone. Konečně nějaká kniha!

Takže pokud mate rádi příběhy s tajemství, detektivní a novinářskou prací a také trochu víc toho dramatu… tohle nesmíte minout.


Odešla do tmy Odešla do tmy Claire Douglas

Do města přijela pouť – a jedna dívka zmizela. Jedné letní noci roku 1994 v ospalém přímořském městečku beze stopy zmizela šestnáctiletá Flora Powellová. O pětadvacet let později Flořina sestra Heather nakráčí do cizího domu, kde ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář