Ozvěna krve

recenze

Ozvěna krve (2024) 4 z 5 / ElisR1
Ozvěna krve

Isabella Maldonado nám představuje novou sérii v čele s Verandou Cruz, agentkou z protidrogového oddělení. Za mě ale bohužel nedosahuje kvalit její předchozí série s agentkou Ninou, ale příběhově předčí knihu Zabij, nebo zemři.
Na co se ale můžete těšit v Ozvěně krve? Pokud máte rádi tématiku drogového kartelu a navíc holdujete poznávání hlavní hrdinky včetně její rodiny, tak si zde určitě přijdete na své.
Ačkoliv je děj knihy jednodušší a autorka dává čtenářům hodně nápověd, jakým směrem se bude příběh ubírat, čte se kniha dobře a stránky pod rukama rychle ubíhají.
Za klad zde považuji to, že dění nesledujeme pouze očima hlavní hrdinky Verandy, ale svůj prostor dostává i kartel samotný. Za mě klidně těch částí mohlo být víc.
Také jsem si užívala přemýšlení nad tím, kdo by mohl být oním krtkem. Ale jak už jsem řekla, děj je poměrně předvídatelný, takže ho pravděpodobně odhalíte mnohem dříve, než postavy v knize.
Když už jsem u těch postav, tak Veranda (mimochodem, to jméno mi lezlo hrozně na nervy) působí trošku namyšleně a nemůžu se zbavit pocitu, že pokud jste četli autorčiny předchozí knihy, tak vám v některých rysech bude značně povědomá. Alespoň mně v ledasčem připomínala hlavní hrdinky jejích ostatních knih.
Kromě honu na drogový kartel tady hrají prim i rodinné vazby a dokonce se dočkáte i lehkého náznaku romantické dějové linky.
Celkově jde o knihu, ze které si na zadek nesednete, zvláště v případě, pokud máte v tomto žánru už něco načtené, ale na druhou stranu ani Ozvěna krve neurazí a na chvíli vás zabaví. Každopádně jsem zvědavá na další díl.

Pokud máte rádi knihy s jednodušší vyšetřovací linkou a nevadí vám s tím spojená předvídatelnost, tak si myslím, že s novou sérií od I. Maldonado budete spokojení.

Recenze je psaná v rámci spolupráce s nakladatelstvím Grada.


Ozvěna krve Ozvěna krve Isabella Maldonado

Detektiv Veranda Cruzová vede elitní protidrogový oddíl policie ve Phoenixu a má jediný, těžko splnitelný cíl: zničit nejmocnější zločinecký kartel na světě vedený Hectorem Villalobosem. Jen sama Veranda ví, že její posedlost kart... více


Komentáře (0)

Přidat komentář