Pak ses objevila ty!

recenze

Pak ses objevila ty (2023) 4 z 5 / bookbug_cz
Pak ses objevila ty

Romantika pro starší čtenáře? Tady ji máme! Pokud si chcete odpočinout od young adult a číst si o hrdinech, kteří řeší dospělácké problémy, Helen Paris tohle umí. Ale pozor! Jedná se o dost slow-burn romantiku a na ten polibek si celkem dlouho počkáte. Vlastně mi přijde dost úsměvné, že třeba u young adult se těch explicitních scén tolik nebojí a sypou to tam jak sůl do guláše.

Opět se vydáváme do idylického městečka Lynnwood Falls, které vás dostane svou kouzelnou atmosférou a sympatickými obyvateli. A řeší se tu dávno zapomenutá láska mezi Annabell a Willem. Jenže jak už to tak bývá stará láska nerezaví! Pokud ji tedy nezakopete pod zem a nepostavíte na ni luxusní letovisko pro turisty. Pokud jste četli autorčinu předchozí knihu, tak víte, že Annabell byla zakoukaná do Ryana - mužského hlavního hrdiny, který své srdce daroval veterinářce Hope. Zdá se, že je vše zapomenuto a Annabell řeší jiné starosti. Po smrti matky se jejich kavárna dostává do problémů. Dům, ve kterém se podnik nachází, totiž chtějí majitelé prodat a s její kavárnou rozhodně nepočítají. Annabell je nucena požádat o pomoc právní kancelář, kterou vede její dávná láska Will a toto rozhodnutí do jejího života vlévá trochu vzrušení. Jejich nevyřešená minulost, kdy ji Will zradil a jejich cesty se tak rozešly ve zlém, si zkrátka žádá, aby se o ní někdo konečně postaral a všechny rány zacelil.

Všechno v té knize je milé. Postavy, děj, zápletky. Možná by to ale chtělo trochu víc akce a momentů mezi těmito dvěma hrdiny. Žádné wow se bohužel nedostavilo, i přesto, že námět s právním problémem zněl na začátku dost fajn a čekala jsem, že to bude víc bolet. Hodně jsem se zajímala o minulost Willa a jeho bratra Jaye, která byla pro oba dost krutá. Cením zasazení i takto těžkého tématu. Knize to rozhodně pomohlo. Nakonec se vše neslo v příjemném duchu, což jistě ocení spousta čtenářek. Tím si jsem jistá.


Pak ses objevila ty Pak ses objevila ty Helen Paris

Annabellina existence je v ohrožení, potíží v její kavárně je po matčině stále víc. Celé městečko Lynnwood Falls stojí při ní – včetně Willa. Když Annabella jedné studené zimní noci uvízne s autem, je to on, kdo ji přispěchá na ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář