Božští rivalové

Ach, tohle mi zlomilo srdce. Tak nějak divoce, křehce a se vzpomínkou, která mi v duši zůstane už napořád. Uvědomila jsem si, jak náš život balancuje den co den na tenkém ledě. Romantická linka, která se nám pozvolna rozvíjí na pozadí krutosti války, mě bavila, mučila i dojímala zároveň. Žádná přehnaná gesta, zbytečné popisy nedůležitého. Tenhle příběh měl zběsilé tempo, rychlý spád a nečekaný konec.

Teprve osmnáctiletá Iris žije v bídě, doma nemají co jíst, s matkou to není jednoduché. Bohové rozpoutali válku, která nemá konce a ukončuje život nejednomu mladému vojákovi v přední linii. Když odejde na frontu i její bratr Forest, má pocit, že už ji nic hezkého nikdy nepotká. Pracuje v redakci novin a se svým věčným rivalem Romanem soupeří o místo sloupařky. Zajistilo by jí to stálé místo a možná by si tak mohla dovolit zaplatit za elektřinu nebo jídlo. Roman žije v přebytku. Má velmi dobré rodinné zázemí, ale něco tam přece jen chybí – rodičovská láska. Ta, která kdysi pohasla, když se odehrál „ten jeden jediný okamžik“, co jim obrátil život vzhůru nohama. A tenhle Roman miluje dívku, která ho rozčiluje.

Iris po své babičce zdědila magický psací stroj. Noc co noc na něm píše dopisy plné zoufalství a otázek, a tajně doufá, že se dostanou až do rukou bratra. Dopisy po vložení do šatní skříně mizí a stejnou cestou se jí vrací odpovědi na ně. Cizinec, který si s Iris začíná vyměňovat své nejniternější myšlenky, však může do jejího života vnést trochu té naděje na lepší zítřky.

V knížce se řeší hned několik zásadních témat. Hlavní je samozřejmě válka bohů, ale i existenční problémy lidí, chudoba, hlad, složité rodinné vztahy. Všechno to zlé ale dokázala autorka popsat s neskutečnou lehkostí. A i přesto, co ta kniha představuje, se po dočtení knihy usmívám. Autorka mě okouzlila a já se ptám: kde je probůh druhý díl? Něco mi říká, že ten mě rozerve ještě víc.

Kniha mi byla poskytnuta nakladatelstvím Albatros Media v rámci spolupráce.

Božští rivalové Božští rivalové Rebecca Ross

Po staletích spánku rozpoutali bohové další válku. Osmnáctiletá Iris chce udržet svou rodinu pohromadě, jenže její bratr je na frontě a ona s matkou živoří čím dál víc. Proto se Iris rozhodne získat povýšení v novinách, o nějž boj... více

Komentáře (0)