Pán hor

recenze

Pán hor III. (2024) 5 z 5 / Maru.Maruska
Pán hor III.

Patříte k příznivcům české spisovatelky Hany Marie Körnerové? Pak určitě znáte její úspěšnou romantickou ságu s názvem Pán hor. Čítá šest dílů a na knižním trhu je k dispozici v různých vydáních. Nejnověji vychází pod záštitou nakladatelství MOBA. Protože já tuto série zatím ve své knihovničce stále nemám kompletní, rozhodla jsem se, že právě tato nová vydání budu pořizovat. A tak jsem se s chutí pustila do třetího dílu, který nese název Pán hor III. a právě vyšel!

Protože jde o sérii, jednotlivé díly na sebe navazují. Hodí se tedy říct, že by bylo dobré, abyste je četli postupně. Ale rozhodnutí je samozřejmě jenom na vás... Autorka vás tentokrát zavede do roku 1834 a děj se točí kolem dvou hlavních hrdinů – Sebastiana a Olivie. Obě postavy znáte už z předešlých dvou dílů, pokus si je tedy přečtete, budete vědět, k jakým křivdám v jejich rodinách v minulosti došlo. K ději bych se tedy tentokrát více vyjadřovat nechtěla, abych vám zbytečně neprozradila zápletky předchozích knih.

V příběhu vystupuje poměrně dost postav, ale nemusíte se ničeho bát. Pokud budete číst pozorně (a nebudete přeskakovat mezi jednotlivými díly), pak se bez problémů ve všem vyznáte. Samozřejmě jednotlivé postavy pojí různé vztahy – přátelské, milostné i nepřátelské, takže se vskutku máte na co těšit.

Ačkoli má příběh čtyři sta stran, děj krásně plyne. Ani se nenadějete a budete otáčet poslední stránku. Co se týče uvěřitelnosti vyprávění, tak to považuji za velmi individuální – každý čtenář to nejspíš bude vnímat jinak. Pro mě jsou některé věci (zvraty) docela uvěřitelné, jiné naopak nikoli. Ovšem otázka uvěřitelnosti pro mě není vůbec zásadní. Důležité je, že mě osudy hrdinů zaujaly a jsem zvědavá, jak se jejich život bude dál vyvíjet.

Já už se tedy moc těším na další pokračování. Samozřejmě bych mohla sáhnout po některém vydání, které už je u nás dostupné. Ale počkám si, až další díl vydá nakladatelství MOBA. Chcete-li si i vy přečíst příběh plný intrik, nenávisti i lásky, pak se domnívám, že tato série pro vás skvělou volbou.


Pán hor III. Pán hor III. Hana Marie Körnerová (p)

1834. Sebastian odjíždí do Itálie, aby našel schovanku Olivii a předal jí dědictví po Eugénii. Přestože Olivii odjakživa nesnášel, tíží ho svědomí, že jí zabil matku. Rodina očekává, že přiveze Olivii zpět na hrad, protože ji jeho... více


Komentáře (0)

Přidat komentář