Vrahův učeň

recenze

Vrahův učeň (2024) 4 z 5 / Maru.Maruska
Vrahův učeň

Patříte k milovníkům detektivek? Pak nejspíš znáte anglickou autorku Ann Granger. Do povědomí čtenářů se dostala díky své sérii s hlavní hrdinkou Lizzie Martinovou. A právě tato série čítá již neuvěřitelných sedm dílů! Prozatím poslední díl vyšel teprve nedávno (pod záštitou nakladatelství MOBA) a nese název Vrahův učeň.

Myslím, že pokud autorčinu tvorbu znáte, už velmi dobře víte, co od ní můžete čekat. A domnívám se, že do sedmého dílu série se pouští především autorčiny skalní fanoušci – nikoli čtenáři, kteří žádný z předchozích dílů nečetli. Já musím říct, že mě její vyprávění ještě stále baví. I když děj není tak propracovaný jako u některých jiných světově známých autorů, oblíbila jsem si hlavní hrdiny (Lizzie a Bena). Vždy se těším, jaké patálie jim Ann Granger přichystá a jak se s nimi vypořádají. I když si myslím, že nic originálního už autorka vymyslet nemůže, zatím mě vždy vyvedla z omylu. Vlastně ani nevím, ke k jakému dalšímu autorovi bych její tvorbu přirovnala. Určitě však mohu říct, že osloví čtenáře, kteří upřednostňují poklidnější detektivky. Nemusíte se však bát, že byste se během čtení nudili! Napětí v jejích knihách totiž skutečně nechybí!

Protože jde o sérii, jednotlivé díly na sebe volně navazují. Nicméně nemyslím si, že by byl až tak velký problém, kdybyste knihy nečetli postupně – tzn. podle toho, jak vycházely. Samozřejmě si tak (vcelku zbytečně) vyzradíte pár důležitých informací z předchozích příběhů, ale i tak si myslím, že si čtení užijete. Nicméně nakonec se stejně k předchozím dílům vrátíte, protože pochopíte, že autorka píše dobře a celá série stojí za přečtení! Ušetřím vám tedy čas a rovnou vám doporučím, ať sérii čtete postupně od prvního dílu.

Troufnu si tvrdit, že autorčiny příznivce Vrahův učeň (tzn. další díl série) nezklame. Já jsem si příběh užila a už teď se těším, až u nás vyjde nové pokračování. Jsem zvědavá, do jakého dalšího případu se Lizzie a Ben zase pustí a jakým směrem se bude jejich život ubírat. Snad se tedy brzy dočkám.


Vrahův učeň Vrahův učeň Ann Granger

Březen roku 1870 Londýn pokrývá chlad a hustá mlha. Inspektor Scotland Yardu Ben Ross má však jiné starosti než rozmary počasí, neboť v zadní části restaurace na Piccadilly bylo nalezeno tělo mladé ženy. Kdo je oběť a jak se ocit... více


Komentáře (0)

Přidat komentář