Pán hor III.

recenze

Pán hor 3 (2001) 4 z 5 / jadwiga
Pán hor 3

Třetí díl historického románu oblíbené české spisovatelky své čtenáře zavede opět na hrad do drsných hor. Pán Hor, Sebastian de Braie, se vydává hledat svou nevlastní dceru Olivii, která byla proti své vůli unesena a provdána, a nikdo o ní nemá žádné zprávy. Rád by se s ní majetkově vyrovnal a ujistil se, že je v pořádku. Po krátké době se nakonec shledávají. Sebastian zjišťuje, že Olivie není vůbec šťastná, že víceméně pouze přežívá dny v izolaci. Od té doby, co se rozhodne Olivii pomoct se roztáčí velká kola intrik, nenaplněných a vysněných lásek, rodinných dramat, ale také usmíření a nalezení té správné životní cesty.

Knihy paní Körnerové jsou velmi čtivé. A konkrétně tuto sérii prověřil čas svým již několikátým vydáním, nyní s krásným přebalem. V příběhu jde spisovatelka přímo k věci bez velkého popisování okolí. Zaměřuje se převážně na prožitky svých postav. Děj plyne poměrně rychle a mě osobně moc zajímalo, jak to bude se všemi členy rodiny de Braie vypadat na následujících stránkách, tedy v jejich blízké příběhové budoucnosti. Ve třetím díle přichází na hlavní scénu dva synové Sebastiana de Braie - Chriatian a Lucien a jeho manželka Sylvie.

Od autorky jsem četla několik románů ze současnosti, a ty mě zasáhly o kapku více. Avšak kdo miluje historické romány se složitými rodinnými vztahy a silnými vůdčími osobnostmi, rozhodně nesáhne vedle. Na další díl této reedice se i tak moc těším.


Pán hor 3 Pán hor 3 Hana Marie Körnerová (p)

Další díl romantické ságy rozvíjí osudy členů francouzského šlechtického rodu de Braie, proplétá jejich milostné i nenávistné vztahy. Úlohu divokého pána hor hraje i nadále syn Sebastian. Projde životní krizí se svou milovanou ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář