Past na jednu čtenářku
recenze
Past na knihomolku (2023) / Red-hairedJak už název napovídá, tento příběh je o jedné knihomolce. Holley se svými kamarádkami vede knihkupectví a drží se své milované rutiny, dokud se do města nevrátí slavný baseballový hráč Sebastian Stone - nejlepší kamarád, který ji před léty zlomil srdce.
V první řadě vás chci upozornit, že anotace u knihy nehorázně lže. Slibuje hlavní zápletku s falešným randěním, přitom je to spíš vedlejší produkt událostí a skoro nikdo se tam nic předstírat ani nesnaží. A to jsem se tak těšila…
Pokud odhlédneme od tohoto závažného přestupku, tak se jedná o klasickou oddechovou romanťárnu, kterou si podle mě užijí mladší čtenářky… problém je v tom, že se jedná o new adult romantiku. Hlavní hrdinové jsou dospělí, ale řeší své problémy jako puberťáci. Nekomunikují, utíkají od problémů. (i když to kolikrát žádné problémy nejsou) Hlavní hrdinka sice sama často přiznává, že vše dramatizuje, to ale neznamená, že mě to její zveličování někdy přestalo iritovat, na to ho bylo až moc.
Autorka se snaží skoro až násilím nacpat do každého dialogu humor, který mi bohužel moc vtipný nepřišel. I to neustálé bezdůvodné vyhrožování hlavní hrdinky usmrcením Sebastiana ztrácí na zajímavosti, když se opakuje na každé straně.
Bohužel mi kniha vůbec nesedla humorem, charaktery postav ani příběhem. Najdete tu i pár povedených hlášek a poslední čtvrtina knihy už nebyla špatná, ale celkově tomu nemůžu dát úplně kladné hodnocení.
Hodnotím 2*/5* a doporučuji spíš mladším čtenářkám, ale upozorňuji na explicitní scény na konci knihy. Co se týče stylu humoru, je to dost individuální záležitost, takže věřím, že některé čtenářky naopak může nadchnout.
Past na knihomolku Emma Hart
Předstírat se dá ledacos, ale láska ne. Volné pokračování Rande s knihomolkou. Holleyin poklidný život udělá pořádný kotrmelec, když do jejího malého knihkupectví v Montaně zavítá baseballový hráč Sebastian Stone. Nejde ani ta... více