Patálie s časem

recenze

Amari a Velká hra (2023) 5 z 5 / Kikina182
Amari a Velká hra

Premiér Merlin byl spolu s radou zmrazen v čase a tak se této role ujímá přízrak Bane, který je přesvědčen, že v tom mají prsty čarodějové. Neváhá a hned zavede přísnou agendu proti všem nežádoucím, což znamená jediné, Amarie se nesmí vrátit do úřadu. Naštěstí má ale přátele, kteří si umí naklonit veřejnost a tak se může Amari přeci jen vrátit, nebude to mít ale vůbec lehké. Nejen, že se musí vypořádat s úřadem a novým premiérem a zjisti, kdo stojí za zmrazením času, ale pokud nevyhraje Velkou hru, padne Liga čarodějů do nesprávných rukou a bude ohrožen celý svět.

B. B. Alston píše jednoduše, takže nejen, že jsem se do knihy snadno začetla, ale zároveň jsem se hned vžila do nové situace a ve všem se zorientovala. Jeho stylu psaní ale ani v nejmenším nechybí popisy a detaily, které spolu s emocemi nejen hlavní hrdinky vytvářejí příběh s úžasnou atmosférou.

V tomhle díle se toho dělo opravdu hodně. Bylo tu hned několik situací, se kterými se musela Amari vypořádat, takže jedna akce střídala druhou. Došlo k mnoha zajímavým zvratům a nejen v případě velké hry a zmražení času, ale i co se týkalo lidí kolem Amari. Role, kdo je přítel a kdo nepřítel, se od prvního dílu dost promíchaly, díky čemuž byl příběh ještě zajímavější. V téhle knize se zkrátka vždycky dělo něco zajímavého a nebyla ani chvilka času na to, aby se člověk nudil.

Postavy byly skvěle popsané už v prvním díle, ale tady je perfektně vidět jejich vývoj. Jakákoli změna chování jednotlivých postav má svůj důvod a v knize je krásně vidět, jak k ní postavy dospěly a působí to naprosto přirozeně.

Na druhý díl Amari jsem se moc těšila a kniha ani v nejmenším nezklamala. Už z prvního dílu jsem byla nadšená, ale Amari a Velká hra ho mnohonásobně předčila, díky promyšlenému a akčnímu příběhu plnému napětí. Jestli čekání na tento díl bylo nekonečné, tak čekání na třetí díl bude přímo nesnesitelné. Obzvlášť díky několika zvratům, kterými příběh končil.

Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji nakladatelství Jota.


Amari a Velká hra Amari a Velká hra B. B. Alston

Kouzelné dobrodružství pokračuje! oblíbená hrdinka Amari z Úřadu pro nadpřirozené záležitosti se vrací! Potom, co se Amari Petersové vloni povedlo najít svého ztraceného bratra a zachránit celý svět, doufá, že další rok na Úřad... více


Komentáře (0)

Přidat komentář