Pekelnice Hjó

recenze

Pekelnice Hjó (2024) 4 z 5 / alexsmangabook
Pekelnice Hjó

Z IG profilu:
3.8 hodnocení

Tato kniha mě zaujala hlavně svými ilustracemi, které jsou kresleny ve stylu mangy. Tyto ilustrace prostupují celou knihou, můžeme zde najít i pokreslenou celou dvoustránku nebo pár tahů kolem odstavců.
Zpracování knihy je tedy moc povedené a rozhodně lahodí oku. Na začátku knihy máme i mapu

Co se týká dalších věcí navíc, tak musím zmínit i slovníček na konci knihy, který se rozhodně při čtení hodí. Dále se mi líbily citáty a myšlenky, objevující se u každého začátku kapitol.

Teď se dostáváme k obsahu. Začátek knihy byl hrozně těžký, což mě mrzí hlavně z toho důvodu, že by to mohlo odradit spoustu čtenářů, což je škoda.
V úvodu na nás autorka vychrlí spoustu postav s jejich schopnostmi, nová místa, příběhy hrdinů a atd.
Berte si ke čtení tužku a papír, protože je to vážně jízda! (Tady by se mi i hodil seznam postav).

Jednoduše se této knize musíte věnovat na sto procent, takže pokud nemáte rádi složité motanice fantasy příběhu, nejspíš toto čtení nebude pro Vás.

Všimla jsem si menšího problému, co se týká překladu, ale bylo to jen v rámci přídomků, které se prostě neskloňují. Nic co by rušilo, pokud člověk neví, o co jde. Občas jsem narazila na pár kostrbatých odstavců, které jsme vážně musela číst víckrát, aby mi dávaly smysl, nemůžu ale na sto procent říct, zda jde o překlad nebo samotný originální příběh (to bych si nedovolila určit )

Tato kniha je zajímavá v tom, že se nejedná zase o tak typické YA. Nemáme zde žádnou romantickou linku, knížka se soustředí na přátelství a pouto rodiny.
Navíc i hlavní hrdinka Hjo je neobvyklá, neříká spoustu věcí nahlas a spíše si je srovnává v hlavě, hlídá si své okolí a lásku dokazuje takovým osobitým způsobem.
Celkově postavy zde byly zvládnuty na jedničku! Bratr Hjo byl naprosto skvělý, další vedlejší postavy jsem si taky zamilovala a jednoduše se Vám pak ta parta hezky spojí.

Co se týká toho spojení, bylo zde více linek, které vznikly na základě té hlavní. Vše se při čtení pojilo v povzdálí.
Zvraty byly naplánované postupně a dávkování se zvládlo na jedničku. Jenom se nám tam točilo tolik věcí a postav, že to člověka mohlo trochu zbrzdit v plynulém čtení.

Od půlky se kniha četla výrazně lépe, čtenář se lehce zorientoval a už ho zajímalo, co se bude dít dál.

Já si čtení od druhé půlky užila, ale zároveň si netroufnu říci, že mi nic neuniklo.
Doporučuju tuto knihu fanouškům Japonska a pořádného fantasy! Knížka měla i spoustu skvělých myšlenek, které jsem si zvýraznila.


Pekelnice Hjó Pekelnice Hjó Mina Ikemoto Ghosh

YA fantasy doprovázená úžasnými ilustracemi v manga stylu pro čtenáře Xiran Jay Zhao a R. F. Kuang. Seznamte se s Hjó Hakai – mladou pekelnici, u které si můžete koupit smolný den a nechat ho seslat na své nepřátele. Smůla se vš... více


Komentáře (0)

Přidat komentář