Půl duše

Z IG profilu:
Tato kniha by mohla lidi zaujmout hlavně tím, že naší hlavní hrdince chybí půlka duše. Její emoce jsou tím pádem trochu mimo standard, což může být těžké, když se Dora nachází ve světě vyšperkovaných plesů a bohaté smetánky.
Chybějící půlka duše z Dory udělala skvělou netradiční postavu, se kterou se rozhodně nenudíte. Její odpovědi Vás dostanou a bude se Vám postupně dostávat k vyšším příčkám obliby. Takže, ano hlavní hrdinka byla za jedna !

I vedlejší postava byly moc fajn ! Pár z nich šlapalo Doře na paty, například Albert a celkově celá jeho rodina.
Doufám, že se s těmito hrdiny uvidíme v dalších dílech, protože jejich příběhy jsou také zajímavé a mají nám co předat.
U Alberta jsem sice objevila jeho romantickou linku, ale ničemu to neškodilo. Ráda bych si o nich přečetla delší příběh, tak se třeba dočkáme.

Co se týká hlavni romantické linky ? Zamilovala jsem si oba hrdiny. Scéna na bále se světýlky byla nádherná a já musela lepíkovat o sto šest. Celkově se mi zamlouvala chemie mezi nimi a jejich rozmluvy byly vždy výborně vtipné, ale i plné porozumění a lásky.
I když Dora měla “jen půlku duše, dokázala vždy najít ta správná slova a viděla do lidí, tím pádem byl jejich vztah velmi přirozený a krásný. Jedná se pozvolné budování vztahu,což se tady hodí.

Obdiv patří i za to, jak autorka psala reakce Dory a pak ostatních. Ve spoustě situacích se řešily emoce do hloubky a dokázalo se to přenést přes Doru až na čtenáře. Celkově se zde řešily vztahy, jak romantické, tak i přátelské, rodinné a osobní.

Kniha občas zabředla do vážnějších témat, kde na čtenáře vykouklo par dobrých myšlenek, na kterými by se člověk měl zamyslet. Nejsou tam tedy řešeny do podrobna, ale trochu se toho dotkneme.

Narážím na menší minus, tyto váženější témata se tu neřeší do hloubky, takže čekejte spíš oddechovou knihu, kde nemusíte dostat odpovědi na všechny otázky (ale třeba se to dozvíme v dalších dílech).
Celkově se jedná o příběh s pár klišé momenty,ale tady to zase až tak neruší.

Na přední straně obálky máme napsáno - Romantické fantasy z éry Bridgertonových. Já to tam trochu vidím a myslím, že by to fanoušky Br mohlo zajímat.
Autorka ale moc nedodržuje společenská pravidla, takže by tady mohl by zádrhel pro některé čtenáře.

Co se týká stránky - FANTASY. Nečekejte velké bum, já bych upřímně tenhle prvek klidně ještě omezila a nebo naopak více do dala do popředí...nic mezitím tím. Fantasy svět tu nebyl úplně promyšlený a ten konec s ním mi to bohužel zkazil. Bylo tam pár hezkých momentů, ale těch pár stran na konci bych klidně vynechala.

I přes konec chci číst další díly !
Je to hlavně díky hlavni dvojici a vedlejších postavách. Čekejte oddechové čtení, kdy knihu můžete přečíst za den a budete spokojeni

Půl duše Půl duše Olivia Atwater

Romantická fantasy z doby Bridgertonových a s atmosférou příběhů Jane Austen. Od chvíle, kdy Doru proklel fae, necítí strach ani stud… a to je pro dívku z vyšší společnosti jistojistá cesta do potíží. Proto se teď snaží hlavně ne... více

Komentáře (0)