![Navždycky Navždycky](https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/449843/bmid_navzdycky-XIc-449843.jpg?v=1597304434)
Navždycky vypráví o Mei, studentce střední školy, která miluje čokoládu, Harryho Pottera a také svého nejlepšího kamaráda Travise. Když se konečně dají dohromady je Mei v sedmém nebi a zdá se, že i Travis :) ale dopadne jejich rande tak, jak má? A co Liam, kluk od vedle, kterého oba nenávidí?
Na tuhle feel-good romantiku od Olgy Zbranek Biernátové alias Nofreeusernames jsem se nesmírně těšila. Miluju Olin humor a ani o ten tady nezůstanete ochuzeni :) Knížka se mi do její první poloviny nesmírně líbila. Mei má ráda čokoládu a někam se ztratil její dopis z Bradavic? Jestli to není o mně, jsem Meina tajná sestra :) bylo to takové milé a pohodové, něco, u čeho nemusíte přemýšlet a zároveň vás to vtahuje více a více do děje. Zároveň jsem ale měla trochu strach, že od teď už nás čekají jen romantická randíčka, Mei a Travis navždycky... To se naštěstí nestalo a přišel takový malý zvrat, oba si uvědomili, že jejich láska je spíše přátelská a rozhodli se jít vlastní cestou. A do toho všeho se přimíchal Liam, ten protivný Mein soused... Postupem doby zjišťujeme, že vlastně není tak protivný a mě ze scén mezi jím a Mei opravdu lítali motýli v břiše, tak krásně popsané jsou všechny ty rozpory, které Mei prožívá.
V druhé půlce se to trochu zvrtlo, každý někomu něco tajil a já jsem si stále kladla otázku: co to ta Mei dělá?? Co to vlastně všichni dělají?? Ale pak jsem pochopila, že už je to dávno, co mi bylo náct a dělala jsem dost podobně pitomé věci :D Závěr to opět trochu vylepšil, byl to sice sladký závěr, ale já si ho užila moc :) Určitě knížku doporučuju všem dívkám kolem 14-15 let, protože tohle je přesně ta romanťárna pro vás :)
Nenechte se zviklat žádnými úryvky, tahle pohodovka za to stojí :) já osobně bych si ráda přečetla více textu a méně chatů, takže doufám, že v příští knize :)
Za mě jsou to 3 hvězdičky z 5 :) a abych nezapomněla - obálka je sama dokonalost :)
Elektronickou reading copy jsem dostala na recenzi od Albatrosmedia - Cooboo, za což jim velmi děkuji :)
![Navždycky Navždycky](https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/449843/navzdycky-XIc-449843.jpg?v=1597304434)
Mei Bradleyová se pomalu smiřuje s tím, že dopis z Bradavic už nedorazí. Tuhle nespravedlnost naštěstí zmírňuje čokoláda, kterou fakt miluje! Když už jsme u toho, miluje i svého nejlepšího kámoše Travise, ale to mu nemůže říct, ab... více
Komentáře (2)
Přidat komentář![broskev28 broskev28](https://www.databazeknih.cz/img/users/14_/148365/m_broskev28-Ayt.jpg?v=1540824137)
Doporučuju vždy nejprve pozorně přečíst svou recenzi (a obecně jakýkoli písemný projev) a teprve poté ji publikovat. Jinak se obávám, že mnozí se "zvyklat" nechají . . .
(Kdyby to byla jediná chybka, tak to ještě beru, ale ona není.)
A bez ohledu na pravopis, děkuju za názor a za Váš pohled na knihu.
![tracey9 tracey9](https://www.databazeknih.cz/img/users/12_/126288/tracey9-UVb.jpg?v=1592599431)
tracey9 také napsala
![Trochu jiná Caplinová Trochu jiná Caplinová](https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/545635/hospudka-v-praze.jpg?v=1726845692)
![Další vánoční romantika od Donny Ashcroftové Další vánoční romantika od Donny Ashcroftové](https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/545260/vanoce-ve-skotske-vesnicce.jpg?v=1726497280)
![Co odhalí povodeň? Co odhalí povodeň?](https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/545579/krvava-spasa.jpg?v=1726768786)
![Jednorožčí příběh učí o zodpovědnosti a důvěře Jednorožčí příběh učí o zodpovědnosti a důvěře](https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/543919/prozrazeny-jednorozec.jpg?v=1724848346)
![Švédsko v celé své nádheře Švédsko v celé své nádheře](https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/545481/divka-v-orlich-sparech.jpg?v=1726677283)
Chtěla jsem si přečíst recenzi, ne obsah knihy. Děkuji za vyspoilerování celého obsahu.