Po tak dlouhé době? Navždycky!

recenze

Navždycky (2020) 3 z 5 / tracey9
Navždycky

Navždycky vypráví o Mei, studentce střední školy, která miluje čokoládu, Harryho Pottera a také svého nejlepšího kamaráda Travise. Když se konečně dají dohromady je Mei v sedmém nebi a zdá se, že i Travis :) ale dopadne jejich rande tak, jak má? A co Liam, kluk od vedle, kterého oba nenávidí?

Na tuhle feel-good romantiku od Olgy Zbranek Biernátové alias Nofreeusernames jsem se nesmírně těšila. Miluju Olin humor a ani o ten tady nezůstanete ochuzeni :) Knížka se mi do její první poloviny nesmírně líbila. Mei má ráda čokoládu a někam se ztratil její dopis z Bradavic? Jestli to není o mně, jsem Meina tajná sestra :) bylo to takové milé a pohodové, něco, u čeho nemusíte přemýšlet a zároveň vás to vtahuje více a více do děje. Zároveň jsem ale měla trochu strach, že od teď už nás čekají jen romantická randíčka, Mei a Travis navždycky... To se naštěstí nestalo a přišel takový malý zvrat, oba si uvědomili, že jejich láska je spíše přátelská a rozhodli se jít vlastní cestou. A do toho všeho se přimíchal Liam, ten protivný Mein soused... Postupem doby zjišťujeme, že vlastně není tak protivný a mě ze scén mezi jím a Mei opravdu lítali motýli v břiše, tak krásně popsané jsou všechny ty rozpory, které Mei prožívá.

V druhé půlce se to trochu zvrtlo, každý někomu něco tajil a já jsem si stále kladla otázku: co to ta Mei dělá?? Co to vlastně všichni dělají?? Ale pak jsem pochopila, že už je to dávno, co mi bylo náct a dělala jsem dost podobně pitomé věci :D Závěr to opět trochu vylepšil, byl to sice sladký závěr, ale já si ho užila moc :) Určitě knížku doporučuju všem dívkám kolem 14-15 let, protože tohle je přesně ta romanťárna pro vás :)

Nenechte se zviklat žádnými úryvky, tahle pohodovka za to stojí :) já osobně bych si ráda přečetla více textu a méně chatů, takže doufám, že v příští knize :)

Za mě jsou to 3 hvězdičky z 5 :) a abych nezapomněla - obálka je sama dokonalost :)

Elektronickou reading copy jsem dostala na recenzi od Albatrosmedia - Cooboo, za což jim velmi děkuji :)

Navždycky Navždycky Nofreeusernames (p)

Mei Bradleyová se pomalu smiřuje s tím, že dopis z Bradavic už nedorazí. Tuhle nespravedlnost naštěstí zmírňuje čokoláda, kterou fakt miluje! Když už jsme u toho, miluje i svého nejlepšího kámoše Travise, ale to mu nemůže říct, ab... více

Komentáře (2)

Edona
04.10.2020

Chtěla jsem si přečíst recenzi, ne obsah knihy. Děkuji za vyspoilerování celého obsahu.

broskev28
04.10.2020

Doporučuju vždy nejprve pozorně přečíst svou recenzi (a obecně jakýkoli písemný projev) a teprve poté ji publikovat. Jinak se obávám, že mnozí se "zvyklat" nechají . . .
(Kdyby to byla jediná chybka, tak to ještě beru, ale ona není.)
A bez ohledu na pravopis, děkuju za názor a za Váš pohled na knihu.