Jaké tajemství může skrývat nenápadné městečko, které je již pouhým stínem své minulosti?
Jak daleko je člověk schopný zajít pro získání peněz, spravedlnost nebo splnění přání druhému?
Příběh sleduje tři dějové linky - osudy Callie, Nathana a Andyho. Každý svádí svůj vlastní boj, ale jsou propojeni společným místem - malým městem Locksburg.
Nathan je zvyklý pomáhat druhým ze své pozice dobrovolného hasiče. Jednoho dne se však něco změní… při zásahu najde schované peníze.
Udělá to co by bylo správné nebo se rozhodne pro variantu, která by byla výhodná pro něj a jeho rodinu?
Callie je žena s nelehkou minulostí, protože byla “jiná. Nyní pracuje jako zdravotní sestřička a stará se o pacienty s vážnými diagnózami. Jeden z pacientů má své poslední přání, které by chtěl splnit. Callie se tak ocitne v situaci, kdy se musí rozhodnout, jestli ohrozí celou svou kariéru pro to, aby splnila přání někomu jinému.
Andy je bývalý narkoman, který si chce nyní dát život do pořádku.
Nemá za sebou vůbec lehkou minulost a vypadá to, že si to nechce usnadnit ani nyní.
Dostane se totiž k informacím, které by nejednoho šokovaly.
Jde o jednoho z obyvatel, který by měl být dle těchto důkazů nebezpečným predátorem.
Bude vše riskovat pro spravedlnost?
Autor píše extrémně čtivě, ale zároveň emotivně. Každou postavu vykresluje autenticky, s jejich vlastním životním příběhem, i s jejich chybami.
Neuvěřitelně propojuje napětí s otázkami, které si při čtení každý z nás jistě položí.
Děj je plynulý, plný zvratů a graduje tak, že jsem od knihy nechtěla odejít.
Rozebírá sice vážná témata, ale nebojí se použít ani humor, třeba ten černý.
Locksburgh je nenápadné městečko, ale není tak “mrtvé, jak se na první pohled může zdát.
Knížka je vhodná pro každého, kdo má rád psychologická dramata, kde najdeme propracované postavy a děj plný zvratů.
Nejednoho donutí přemýšlet nad tím, jak byste se zachovali v situacích, kterými si postavy prochází.
Mě nejvíce oslovil příběh Callie, čí příběh osloví tebe?
Za mě obrovské knižní překvapení!
Poklesky maloměsta Ken Jaworowski
Napínavý thriller z prostředí umírajícího města, ve kterém se kdysi těžilo uhlí a dýmaly komíny oceláren. Životy tří nepokojných duší se obrátí naruby: dobrovolný hasič Nathan v hořící budově najde tajně uskladněné peníze, které v... více