Poslední vzkaz od mého muže

recenze

Poslední vzkaz od mého muže (2024) 3 z 5 / Damonka12
Poslední vzkaz od mého muže

Přiznám se, že jsem se knihy ze začátku bála. Na jednu stranu mě totiž anotace zaujala a na druhou jsem věděla, že téma smrti, které moc nemusím, se v knize objeví. Po rozečtení knihy se dokonce v příběhu objevilo dítě a já se začala bát ještě víc. Poslední dobou na děti v knihách narážím neustále a už mi to trochu vadí. Naštěstí se chvíli po začátku vše otočilo a já zjistila, že mě příběh baví a že chci vědět, co bude dál. Tedy první dojem není vždy správný. Alespoň u mě většinou nebývá.

V knize sledujeme příběh Kate, která přišla o svého manžela a učí se s tím žít. Nyní se ale v jejím životě objevil jiný muž. Zvládne se Kate posunout dál, nebo bude navždy truchlit?

Přiznám se, že se mi těžko určuje, zda byl příběh předvídatelný. Na jednu stranu bych řekla, že ano, ale na druhou stranu mě v několika místech mile překvapil a zůstala jsem koukat s otevřenou pusou. A co se týče výše zmíněních obav – smrt byla v knize přítomná, ale nenásilnou formou. A syn hlavní hrdinky, tedy dítě, které výše zmiňuji, se znovu objeví až na poslední stránce. Tedy ani jedna z mých obav se nenaplnila a příběh se ukázal být milou romantikou s vážným tématem, kterou jsem chtěla číst.

Jak zmiňuji výše, konec byl trochu předvídatelný, ale i tak jsem s ním byla spokojená. A líbil se mi z celé knihy asi nejvíce. Ale to, že jsme se nedozvěděli tu důležitou věc na konci, ani jako čtenáři mě trochu naštvalo. Nedá mi to spát.

Překvapivě mi nevadilo ani střídání současnosti a minulosti, což také většinou v knihách nemusím. Bylo smutné sledovat, co se může stát naprosto zdravému člověku a díky tomu si uvědomit, jaké štěstí v životě mám, že nic takového nemusím řešit.

Kate mi byla celkem sympatická, stejně jako muž, který je v knize hlavním hrdinou. A musím říci, že u scény s granátem úplně na začátku knihy jsem se i zasmála. Jen jsem měla trochu problém se stylem psaní. Kniha je psaná spíše popisně a hodně zaměřená na myšlenky hlavní hrdinky a já mám radši víc přímé řeči a rozhovorů. Pokud ale preferujete hlubší popisy, tak je kniha přesně pro vás.

Já tedy byla nakonec, i přes první obavy, celkem nadšená a jsem ráda, že jsem si knihu přečetla. Spadá za mě do malinko lepšího průměru. Nemůžu odhlédnou od začátku a prvního dojmu.


Poslední vzkaz od mého muže Poslední vzkaz od mého muže Emma Grey

I když nikdy nepřestanete milovat toho, koho jste ztratili, můžete najít novou lásku. Jiskřivá australská romance, která vám zlomí srdce na tisíc střepů a zase ho poskládá dohromady. Kate je se silami i rozumem v koncích. Dva r... více


Komentáře (0)

Přidat komentář