Příběh dámy, která vyprávěla příběhy

recenze

Astrid Lindgrenová (2024) 5 z 5 / tracey9
Astrid Lindgrenová

Četli jste v dětství knihy Astrid Lindgrenové?

Já nejen v dětství, ale i v dospělosti dětem v družině a teď už i Rozičce. Její zbeletrizovaný životopis byl tedy pro mě velice očekávanou knihou. Splnil má očekávání?

Ano, musím říct, že splnil :) Susanne Lieder vypráví Astridin příběh velice milou a příjemnou formou, zároveň čtenáře hned od prvních řádků vtáhne do děje.

Astrid byla ženou, která neměla jednoduchý život a přesto si dokázala udržet jakousi dětskou mysl po celý život. Možná proto nám tak skvěle dokázala vyprávět příběhy Pippi, party dětí z Bullerbynu, Karkulína a mnohých dalších. Ona je prostě vnímala kolem sebe, tak jako malé dítě vnímá své kamarády ze světa fantazie.

Knížka mě velice bavila, často jsem u ní měla úsměv na tváři, protože i přes tězkosti života se zkrátka jedná o příběh plný radosti :)

Myslím, že knížky Astrid Lindgrenové už vždycky budu číst se vzpomínkou na její životní příběh

Za knihu na recenzi v rámci #spoluprace moc děkuji @grada_cz , @nakladatelstvimetafora a @bunburistka

Hodnotím 5 z 5 :)

Astrid Lindgrenová Astrid Lindgrenová Susanne Lieder

Každý zná její jméno, každý četl její příběhy, ale kdo opravdu ví, jaká byla? Nevšední životní příběh slavné autorky legendárních dětských knih jako Pipi Dlouhá punčocha, Děti z Bullerbynu a mnoha dalších ve vydařeném životopisném... více

Komentáře (0)