Probudila jsi mě k životu!

recenze

Idol (2021) 4 z 5 / TerezaMondeková
Idol

,,Hudba se může stát vaším přítelem, když zrovna žádného nemáte, vaší milenkou, když toužíte po pohlazení. Vaším vztekem, zármutkem, radostí i bolestí. Vaším hlasem, když jste svůj ztratili. A stát se právě tímhle, stát se soundtrackem života jiného člověka, je něco nádherného!"

Co byste dělali, kdyby se vám na trávníku povaloval opilý vandrák, který by vám navíc zničil plot? Nechali by jste ho na pokoji? Zavolali policii? Nebo by jste ho postříkali studenou vodou z hadice?

Libby vede docela obyčejný život. Po smrti svých rodičů se přestěhovala do domku na malém městě. Od všeho se odřízla a uzavřela se do sebe. Ale její život se změní, když se na jejím trávníku objeví opilý vandrák! No, kdyby byl jenom opilý... je taky domýšlivý a drzý. Sice vypadá jako bůh, ale taky smrdí jako žumpa. Ale nějakým zvláštním způsobem se jí dostane pod kůži. Jiskří to mezi nimi, ale Libby se bojí. Je jí jasné, že Killian z jejího života brzy zmizí. Má závazek k milionům lidí na celém světě a ona si není jistá, jestli zvládne, až odejde.

Killian je frontman nejznámější rockové skupiny na světě. Dlouhou dobu prožíval svůj sen, ale pak se všechno rozpadlo na kusy. Byl ztracený, ale pak mu do života vstoupila stydlivá, skromná, krásná, samotářská a hlavně drzá Liberty Bellová. Killian s ní má pocity, které zatím poznal jenom na podiu, když tisíce lidí skandují jeho jméno. Ale Libby předčila i ty. Svět chce, aby se Killian vrátil. Killian ale nechce Libby opustit. Musí vymyslet způsob, jak mít Libby ve svém životě, ale zároveň žít svůj sen. Je to ale možné? Nebo dojde na nejhorší a on si bude muset nakonec vybrat?


,,Láska ti zlomí srdce, úplně tě zničí - je to dokonalý, stravující chaos."



Libby mi byla sympatická. Docela tuctová holka... dokud neotevře pusu. To pak byla jízda. Líbilo se mi, jak byla drzá a že si nenechala nic líbit.

Killian byl úžasný. Upřímně jsem jeho chování chápala. Když někdo vám blízký udělá něco takového, tak vás to taky poznamená. Takže mi ho bylo opravdu líto. Ale pak později se ukázal jako hodný, citlivý kluk se smyslem pro humor... samozřejmě nesmíme zapomenout na drzý jazýček a vzhled boha.


Knihy s hudebním prostředím a sexy rockery miluju. A navíc mě zaujal nápad na příběh... Vtipný, zajímavý, originální. Rocková hvězda, která se povaluje na vašem trávníku? Ona se nezdráhá použít hadici, on se nezdráhá celý svléknout do naha. Od začátku mě kniha chytla a nemohla jsem se přestat smát.

Kniha se mi líbila. Líbilo se mi, že kniha nebyla jenom o sexu, ale o přátelství, hluboké ztrátě, lásce, bolesti a naději, ale jsem nemohla dát plný počet bodů. První polovina knihy mě bavila hodně, ale druhá moc ne. Příběh mě bavil mnohem víc, když byli hlavní hrdinové sami, jako sousedi. Když se potom dala kapela dohromady, tak už mě příběh moc nebavil. Taky mi přišlo, že v knize nebyla nějaká extra velká zápletka nebo napětí.

Co musím autorce uznat je, že tímhle skvělým příběhem poukazuje na to, že sláva není tak úžasná, jak si všichni myslí. Ano... jste slavní, bohatí, vystupování před publikem, který miluje, co děláte. Inspirujete je vaší tvorbou. Ale na druhou stranu... nevím, jestli by takový život dokázal žít každý. Být neustále na očích veřejnosti, žádné soukromí, nikdy nevíte, jestli s vámi někdo není jenom kvůli slávě, penězům a ten hrozný tlak. Sláva není kouzlo a určitě to není tak pohádkový a jednoduchý život, jak to vypadá.


Idol Idol Kristen Callihan

Libby Killian se jednoho dne objevil opilý a rozvalený na mém trávníku. Byl domýšlivý a sexy, s obličejem, který by mu záviděl sám bůh, a nechtělo se mu odejít. A postupně se mi ten okouzlující a hříšný muž dostal pod kůži. Začal... více


Komentáře (0)

Přidat komentář