Průprava do života

recenze

Co se ve škole nenaučíš (2022) 5 z 5 / assa
Co se ve škole nenaučíš

Publikace je rozdělena celkem do šesti kapitol.
První kapitola Kdo jsem? nabádá, jak si stanovit své priority, zásady a cíle. Jedině tak můžeme totiž dosáhnout štěstí a vnitřní spokojenosti. Dále se pak dozvíme, proč bychom si neměli brát věci příliš osobně a tolik neřešit, co si o nás druzí myslí. Též se dozvíme, kde se berou návyky, jak nás ovlivňují a jak si vytrénovat pevnou vůli, abychom s nimi dokázali bojovat.
Druhá kapitola s podtitulem Moje nástroje řeší, jak správně naložit se svým časem, abychom vše důležité stihli. Jak pracovat se svým systémovým myšlením a jak důležité je dobré kritické myšlení. V neposlední řadě nás čeká dvojstránka o tom, jak hospodařit s penězi.
Třetí kapitola je čistě zaměřena na emoce a jak se s jejich přívalem vypořádat.
Čtvrtá kapitola Společenský styk nás naučí, jak správně komunikovat se svým okolím a jak je důležité naslouchat druhému. Seznámíme se také se základy řečnického umění a specifika písemného projevu. Věci, bez kterých se v životě neobejdeme a nedokážeme se posunout dál.
O vztazích pojednává pátá kapitola a pro dospívajícího čtenáře je asi jednou z nejzajímavějších, jelikož se tu řeší přátelství, rodina a hlavně to nejdůležitější – láska.
Poslední kapitola Já a moje tělo čtenáře poučí, proč je tak důležité myslet v první řadě na své tělo a zdraví. Jak nás ovlivňuje to, co jíme a jak na nás příznivě či nepříznivě působí vnější vlivy.
Kniha má 100 stran většího formátu (208x285) a jelikož je prioritně určena mladým čtenářům, kteří právě vstupují do puberty, je i bohatě ilustrovaná, aby zaujala a byla atraktivnější. Pokud mám knihu posoudit z pohledu dospělého, trochu bych ji přirovnal ke Čtyřem dohodám od Miguela Ruize. Chovat se slušně a vydat se tím správným směrem na startovní čáře života totiž nemusí být až tak těžké. A s takovým rádcem jako je kniha Co se ve škole nenaučíš to budou mít mladí opět o něco lehčí.


Co se ve škole nenaučíš Co se ve škole nenaučíš kolektiv autorů

Odpovědi na vážné otázky pro starší školáky v přehledné infografice. Moderně a přehledně graficky upravená kniha přináší v několika kapitolách odpovědi na otázky, které děti ve škole obvykle nedostanou. Co je to štěstí? ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář