První slovo platí – thriller

recenze

První slovo platí (2024) 4 z 5 / Kizuizi
První slovo platí

Za recenzní výtisk v rámci spolupráce děkuji nakladatelství Grada (Metafora)

Evie Porterová je mladá žena pracující v galerii, jejíž přítel Ryan zdědil značné jmění. Ryan po ní teď chce, aby se jejich vztah posunul dál - aby u něj začala bydlet, a také ji představuje svým přátelům. A právě tehdy se objeví Ona – vypadá jako Evie, mluví jako Evie, dokonce je ze stejného města...

Já se musím přiznat, že tentokrát jsem to prostě riskla – anotaci jsem totiž vůbec nečetla a řekla bych, že jsem dobře udělala. Na můj vkus je toho v anotaci totiž až příliš vyzrazeno. Některé věci pak prostě nepřekvapí tak, jak mají a podle mého názoru příběhu zbytečně uškodí.

První slovo platí je parádní thriller, který je svižný, čtivý a napínavý. Určitě potěší všechny thrillerové nadšence, a zvlášť ty, kdo má rád intriky, špiony a falešné identity, protože přesně to je hlavní náplní. Nenechte se zmást, že začátek vypadá jako úvod romantického příběhu.

Evie má velké tajemství, o kterém ví jen maličkatá hrstka lidí a doufá, že tak to i zůstane. Rozhodně to nesmí zjistit Ryan, její přítel. I když... opravdu je dobré ho nazývat přítelem? Možná by bylo lepší říct zakázka. Ona totiž žádná Evie Porterová neexistuje, v tom je celý ten háček. Je to tak vždycky – napřed jí vyberou identitu, pak cílovou osobu a ona pak jen musí splnit zadaný úkol.

Příběh má dvě dějové linky – současnost a návraty do minulosti, kdy se čtenář seznámí s tím, jak se „Evie“ dostala ke své práci, proč ji vlastně dělá. Její práce je nebezpečná, plná adrenalinu a čtenář tak do posledních chvil napjatě čeká, jak tohle všechno vlastně dopadne, co je pravda a co není.

Kniha První slovo platí mě chytla od prvních stran a vůbec se mi nechtělo ji odložit. Tolik tajemství, spletitých lží a chytrých tahů jsem tu ze začátku vůbec nečekala, proto jsem byla ve finále velmi spokojená. Takže ano, tohle napínavé čtení vám rozhodně mohu jen a jen doporučit.


První slovo platí První slovo platí Ashley Elston

Evie Porterová má všechno, co by si milá jižanská dívka mohla přát: dokonalého, starostlivého přítele, dům s bílým plotem a zahradou, přátele. Má to jediný háček: Evie Porterová neexistuje. Jako první se dozví novou identitu: Evi... více


Komentáře (0)

Přidat komentář