První záhada slečny Ashfordové

recenze

Svatba v Provence (2024) 4 z 5 / Knihomolka97
Svatba v Provence

Příběh se odehrává roku 1930, kdy hlavní hrdinka Atalanta Ashfordová zdědí po smrti svého dědečka značné jmění. Má však jednu podmínku. Měla by následovat dědečkova příkladu a pomoct každému, kdo ji v nouzi požádá o pomoc. Atalanta odsouhlasí a než se naděje, musí řešit první případ. A rovnou takový, že v něm figuruje možná vražda. Přihlásí se totiž první klientka s tím, že chce prověřit jejího snoubence, kterému zemřela první manželka při nehodě. Byla to ale opravdu nehoda?

Začátek je pomerně rychlý, autorka se s ničím moc nepáře a Atalantě, která se v podstatě nestihne ani pořádně rozkoukat v novém domově, hned naloží pořádně zapeklitý případ. Což je za mě trochu na škodu, nějaký čas na přípravu a seznamení se s okolím by se určitě hodil. Byť je Atalanta chytrá, je opravdu amatérka a ze začátku hned dělá ukvapené závěry. Ovšem je se čemu divit? Není! Z učitelky se ze dne na den samozřejmě nestane Hercule Poirot. Ale má dobré geny a velký potenciál, což ostatně dokazuje v průběhu děje.

Atalanta se dostane do společnosti bohatých lidí a musím říct, že ocitnout se mezi nimi, beru nohy na ramena. Autorce se podařilo jejich charaktery vystihnout dobře. O každém jsem si udělala určitý obrázek a nemůžu říct, že by mi byl někdo vyloženě sympatický. I když jedna postava je na dobré cestě a jsem zvědavá, zda se objeví i v dalších dílech.

Příběh je čtivý, měla jsem přečteno na dva zátahy. Autorka se snaží čtenáře zmást, což se jí podařilo, několikrát jsem měnila názory, ale od určité chvíle už jsem měla podezření a to se potvrdilo.
Jeden z důvodů, proč jsem si chtěla knihu přečíst, je samozřejmě prostředí Francie, které nezklamalo, úplně jsem při čtení cítila tu vůni levandule.

Tento díl hodnotím s rezervou, na rozjezd série je určitě fajn a nalákal na pokračování, ale věřím, že další díly budou lepší. Snad se jich dočkáme.
3,5*/5*


Svatba v Provence Svatba v Provence Vivian Conroy

1930: Slečna Atalanta Ashfordová zdědí po smrti svého dědečka značné jmění pod podmínkou, že bude následovat jeho příkladu a pomůže každému, kdo ji v nouzi požádá o pomoc. Brzy Atalantu kontaktuje dcera bohatého továrníka, aby jí ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář