Pýthie
recenze
Pýthie (2022) / renulka16Příběh o vzteku a frustraci, ale i touze a odhodlání, kde karty nemíchá osud, protože zúčastnění mohou předvídat budoucnost.
Fantasy romance o Lis a Romainovi. Je to takový “hate to love” děj, kde tak nějak od začátku tušíme, jak to celé vlastně dopadne. Ale řekla bych, že to vlastně ničemu nevadí, protože co se děje během toho, tak je to příjemné zpestření. Místy jsou tam fakt komické scény, místy zase trochu “děsivé”, které Romain svou povahou vždycky obrátí a člověk se tomu nakonec i zasměje.
Myslím si ale, že hodně fanoušků fantasy by mohlo být trochu zklamáno, protože děj je hlavně romantický s erotickými prvky. Hlavně myslím spíš mužskou část .
Příběh se odehrává ve světě plných nadpřirozených bytostí, kde Romain a Lis jsou konkrétně Pýthiané. Pýthiané mají různé vize, dalo by se říci, že umí předpovídat budoucnost, ale to není přesné. Nechci říkat další info, abych vám neprozradila víc, než bych měla.
Celý příběh se točí hlavně, kolem celkem zajímavé sázky, kterou mezi sebou tyto dvě hlavní postavy uzavřely. Co se týká Romaina s Lis, tak jsou oba velice tvrdohlavý a každý si jde za svým, hlava nehlava. Mně osobně se oba líbí, potkat takový osoby bylo fajn, byla by s nimi určitě sranda, protože tak se mi v knize jeví.
Co se týká samotné knihy. Na první pohled mě zaujala opravdu krásná obálka. Já jsem ten typ člověka, který dá hlavně na obálku a tady mě obálka nezklamala. Kniha je totiž hned od prvních řádků velice čtivá. Jednotlivé kapitoly jsou krátké a vidíme zde vyprávění jak z pohledu Lis, tak z pohledu Romaina. Celá kniha je tím pádem výpravě v ich-formě, takže se dokážeme lépe vcítit do obou postav. Jen tedy dvě kapitoly jsou vyprávěné v er-formě. Já upřednostňuji vyprávění právě v ich-formě a proto mě to bavilo ještě o to víc.
Celkově si tedy myslím, že se autorce Pýthie opravdu povedla a budu se v budoucnu těšit na další .
Pýthie Veronika Černá
Lis měla plán. Ne! Pořád ho má. Cíle nebylo dosaženo, chybí však jen nepatrný krůček. Splnila přání rodičů a teď je řada na nich, aby oni splnili svou část dohody. Tak proč jí na dveře buší nějaký chlápek, který tvrdí, že jí přiše... více