Rebecca a Wes

recenze

Ten pravý (2024) 5 z 5 / Maru.Maruska
Ten pravý

Znáte autorku Roni Loren? A vzpomínáte si na její román, který před dvěma lety vydalo nakladatelství MOBA pod názvem Ten první? Pak mám pro vás dobrou zprávu: nyní se totiž konečně můžete pustit do dalšího dílu! Opět je pojmenován velmi výstižně: Ten pravý. Podle názvu tedy tušíte, kam bude děj příběhu směřovat, ale nemusíte se bát, autorka do svého vyprávění nezapomenula zapojit i několik zajímavých zvratů.

Hlavní hrdinkou je tentokrát Rebecca Lindtová. Někteří si jistě vzpomenou, že tato žena vystupovala již v prvním díle. I ona totiž patří mezi čtyři kamarádky, které přežili střelbu na škole. Patří k ženám, které svět obdivuje – protože přežila obrovskou tragédii. Nebo to bylo jinak? To vám samozřejmě prozradit nemohu!

Mohu vám však říct, co se mi na knize líbí: líbí se mi, jaké hlavní hrdiny autorka do svých příběhů obsazuje. Rebecca není žádná naivka, které v podobných románech často vystupují. Naopak jde o inteligentní, cílevědomou a sebevědomou ženu. Wes nevystupuje jako milionář či miliardář, kterému padá k nohám celý svět! Aktuálně je rozvedený a během rozvodu přišel o svou vysněnou restauraci. A nyní začíná znova od začátku. Snaží se najít ve světě své místo a v tu chvíli potkává Rebeccu. Shodou okolností byla právě ona advokátkou jeho bývalé ženy... Svět je zkrátka skutečně malý!

Vzhledem k nedávným událostem, k nimž došlo i u nás na sklonku roku 2023, bych řekla, že tato série nyní dostává zcela jiný rozměr. Do hlavních hrdinů jsem se plně dokázala vcítit. Asi nebudu jediná, kdo si během čtení uvědomí, jak snadné je přijít o život. I když námět tohoto příběhu se od prvního dílu liší, masakr na plese autorka připomene i tady. Navíc autorka opětovně používá motiv ohrožení života: ať už přímo (Rebecca čelí dvěma ozbrojeným mužům), či nepřímo – prostřednictvím dramat, z nichž se hlavní postavy musí vzpamatovat.

I druhý díl série Ten první osloví především ženy. Pokud máte rády vyprávění, v nichž to mezi hlavními hrdiny od začátku do konce jiskří, ale zároveň řeší důležitá témata, určitě si přijdete na své!


Ten pravý Ten pravý Roni Loren

Rebecca Lindtová si většinou připadá jako podvodnice... Svět ji obdivuje jako ženu, která přežila tragédii. Ale jakmile by vyšlo najevo, jak to bylo doopravdy, její image by se zhroutila jako domeček z karet. Nezasloužila si přeží... více


Komentáře (0)

Přidat komentář