V rámci spolupráce s Veru jsem měla příležitost si přečíst její prvotinu vydanou přes Pointu. S těchto spolupráci mám vždy velkou pokoru, ale i strach. Tady jsem ho mít nemusela.
Tato kniha je autobiografická, tak je hlavní hrdinkou samotná autorka. Nečekejte ale žádný nudný výklad typu: byl rozvod, brečela jsem, našla jsem v tom ale smysl, najednou jsem byla šťastná. To opravdu NE. Autorka nám popisuje celý proces od vztahu s ex-manželem do nového vztahu s přítelem, ale ne klasicky jako příběh.
Autorka napsala tuhle jednohubku opravdu čtivě s krátkými kapitolami. Tolik vět mi nahnalo husí kůži, nebo mi slzeli oči - bylo to jako když si s vámi vykládá kamarádka, která odhaluje své nedostatky, nebojí se je přiznat, dokonce je i rozmázne, ukáže, jak s nimi nakládala, jak to šlo nahoru a dolu.
Padne tam dost citátů a vět, které se vás dotknou na správných místech, knihu bych nazvala léčivou, jelikož autorka popisuje takových momentů, který si určitě kdekdo prožil a dostává ujištění, že se jde z toho dostat. Vlastně mi otevřela oči v tom, kde bych měla na sobě zapracovat a nenechat sebe samu přehlíženou, než bude jednou čas...
Kniha je obohacená o fotografie, zpovědi, přiznání a to vše zabalené v opravdu nádherné češtině. Autorky styl psaní mi sedl. Připodobnila bych to k rozvojové knize psáno ženou, která to píše s citem a bolestí, ale takovou bojovností, je to ze života.
Podtrženo sečteno - nemusíte projít rozvodem, aby vám kniha byla blízká, toho jsem se i já obávala. Rozchod, práce na sobě, touze po (sebe)dokonalosti, být skvělou mámou, být lepší přítelkyní, manželkou, dostat se ze dna - věřím, že jedno téma určitě každý z nás zažil/prožívá a to v této knize najdete. Růžovku sloupnete jako malinu (144 stran), po které můžete cítit šimrání po sebelásce, nebo změně.

Kniha Užít si rozvod do poslední slzy se na vztahy i rozchody dívá z netradiční perspektivy. Společnost rozvod stále vnímá jako drama a životní prohru. Pro mě to ale byla jedna z nejlepších věcí, které mě v životě potkaly. Nedá... více
Komentáře (0)
knizni_blizenec také napsala