Recenze na Elegii zapomenutých bohů
recenze
Elegie zapomenutých bohů (2024) / Girl.with.booksMoc děkuju @humbook_blogeri @humbook za poskytnutí knihy v rámci rezence.
Na druhý díl Balady mrtvého světa jsem se moc těšila, jelikož první díl byl skvělý.
Ve knize byly dvě dějové linky, Kaie a Robin, kteří se bohužel museli rozdělit a autorka jim to neulehčovala. Než se ve dvou třetinách knihy konečně setkali, tak si už stihli projít peklem.
Kniha se četla dobře, duologie se mi moc líbila, jediná moje výtka je, že v knize byly někdy zdlouhavá nudná místa a finální zvrat a spolu s ním i bitva byly moc uspěchané. Aspoň podle mě.
Já duologii doporučuju, rozhodně za to stojí, autorka vymyslela originální příběh a svět a zaslouží si čtenáře.
Hlavní hrdinka Robin mi byla pořád stejně sympatická a u hlavního hrdiny Kaie stouply moje sympatie oproti prvnímu dílu a teď už ho mám ráda jako Robin. Překvapení knihy Airan je moje nejoblíbenější postava, oblíbila jsem si ho a byl mi moc sympatický!
Elegie zapomenutých bohů Alžběta Bílková
Závěrečný díl duologie Balada mrtvého světa. Robin Pembertonová nalezla legendární Alisterovu věž, ale za jakou cenu? Teď je vydána na milost a nemilost nevrlému mágovi Ainarovi. Navíc je na spadnutí válka císařství s Caledonem a... více