Sen, který si zapamatujete

recenze

Vesnice plná motýlů - Vezměte život do vlastních rukou (2024) 4 z 5 / Danka22
Vesnice plná motýlů - Vezměte život do vlastních rukou

Pamatujete si, jaké sny se vám zdávají? Nedávno se mi zdálo, že jsem u sebe v bytě našla malého chlapečka z Afriky. A víte, jak jsem ho našla? Slyšela jsem ho na toaletě, jak prdí. Co ten sen měl znamenat, opravdu nevím.

Jula je ženou, která jedné noci nemůže spát, a tak vyjde na svoji zahradu, kde si lehne do houpací sítě, a zdá se jí sen, který by rozhodně nečekala. Setká se tu se svojí babičkou, s různými průvodci jejího života, kteří ji pomohou zlepšit především ten svůj?

Povídka, o které vám dneska chci povědět je atypická. Nečekejte romantiku, ani extra esoteriku. Spíš je to psychologie, která má čtenáře beletristickým způsobem zbavit různých komplexů a přesvědčení.

Jula je ve věku, kdy ji trápí menopauza a vztah s manželem a dcerou. Je občas naštvaná a nešťastná, což může být některým čtenářům blízké. V mém případě jsem se do ní úplně nemohla vcítit, ale co není teď může být v budoucnosti.

Ta povídka obsahuje zajímavé pasáže, některé se opakují jiné jsou originální, ale každý si z ní vezme něco jiného. Něco pro sebe použitelného. Co se mi moc líbilo, tak to ilustrace, které jsou originální a dodávají knížce větší kouzlo. Škoda jen, že takovým ilustrovaných knih není víc.

Chválím moc hezký námět a zpracování, sice mě to neoslovilo tolik jako jiné knížky, přesto jsem ráda, že jsem si tuto útlou knížku přečetla.

A proto doporučuji všem čtenářům knížek Tajemství od Rhonda Byrne, Alchymisty od Coelho nebo Malého prince.


"Pokud se objeví strach ze ztráty, který v tobě vyvolá pocit, že jsi bezcenná a nezasloužíš si lásku, měla by ses k němu přiblížit."


Vesnice plná motýlů - Vezměte život do vlastních rukou Vesnice plná motýlů - Vezměte život do vlastních rukou Michaela Wiebusch

Noc, která všechno změní. Téměř padesátiletá Jula se potýká s pochybnostmi o sobě samé, každodenními starostmi a obavami. Jedné noci se ocitne ve vesnici plné nečekaných příležitostí, kde se potká sama se sebou. Čelí zde mnoha výz... více


Komentáře (0)

Přidat komentář