Silný, bolavý příběh, u kterého jsem uronila nejednu slzu

recenze

Všemi smysly (2024) 5 z 5 / Ann1307
Všemi smysly

Autorka známá především díky Čtvrtému křídlu, ale ona napsala i spoustu dalších knih, než jen tohle dračí fantasy a já zatím četla dvě z nich a obě se mi neskutečně líbily! :)

První byl Nedokončený příběh, což je historický, válečný román ve stylu Natashi Lester, který byl úžasný! A teď Všemi smysly, která je ze současnosti a je hodně srdcebolná, ale skvělá!

Hlavní hrdince December zemře táta ve válce. Byl zrovna na misi jako válečný lékař. A December a její rodině se zhroutí svět. Ember je nejstarší z dětí a jejich mamka se úplně zhroutí, uzavře do sebe a je apatická, takže Ember se chtě nechtě chopí otěží domácnosti a musí zůstat silná.
Je to strašlivé, ale Ember je neskutečně silná hrdinka. Do toho ještě zjistí, že i její milostný život vlastně není tak dokonalý a nemá tak světlou budoucnost, jak si plánovala. Co bude dělat se svým životem?

Naštěstí jí zrovna v tomhle období vstoupí do života její středoškolský crush Josh, který z tehdy nebezpečného, problematického kluka dospěl v rozumného muže, který sice neodolá žádné sukni, která kolem něj projde, ale náhle má oči jen pro Ember.

A ač je December v koncích, Josh je její světlo v temnotě. Vyvede ji z ní ven, nebo ji naopak zničí ještě víc?

Krásně napsaný, dojemný příběh, u kterého jsem ronila slzy. Uf. Byla to síla, ale bylo to úžasné :) když jsem na konci čtení ještě zjistila, že sama autorka je z vojenské rodiny, tak se mě příběh dotknul ještě víc.

Kniha je taky nádherně graficky vyvedená, má perleťovou obálku a přenádhernou ořízku. Ale bohužel byla uvnitř obrovská spousta překlepů, což mě rušilo a rozptylovalo. :( Tak snad u její příští knihy dají nakladatelé stejné množství pozornosti textu, jako obálce. :)

Rebecca Yarros se stává autorkou, od které si přečtu cokoli, co napíše - její tvorbu miluju.


Všemi smysly Všemi smysly Rebecca Yarros

Dvacetiletá Ember čelí nejtěžší zkoušce svého života: ze dne na den má na starosti tátův pohřeb, zhroucenou mámu i dva mladší sourozence. V lásce to také není žádná sláva… naštěstí se ale v té správné chvíli zjeví Josh Walker, sex... více


Komentáře (0)

Přidat komentář