Sladká chuť temnoty
recenze
Sladká chuť temnoty (2024) / EnthuNa pokračování Knihy čaje jsem se velmi těšila, jelikož z prvního dílu - Magie zalité jedem - jsem byla naprosto nadšená. První díl mi přišel neotřelý ohledně magie spojené s čajem a stejně tak děj v prvním díle moc hezky plynul. Ale tady, ve druhém dílu jsem narazila na pár věcí, co mi vadily, a které ní zhoršily čtenářský požitek.
Jednou z věcí bylo střídání pohledu mezi Ning a Kangem. Ono by se to četlo dobře, ale Ning byla psána z ich formy a Kang z er formy. Stávalo se mi, že když jsem se už začetla do jedné formy, tak jsem byla násilně přerušena druhou formou. Takovou čtvrtku knihy jsem si na to zvykla. Po zvyknutí mě to už nevyrušovalo.
A hned jako druhá věc byl samotný začátek. Přišlo mi, že se autorka snažila to natáhnout a spolu se střídáním forem se mi to četlo strašně pomalu a nedokázala jsem se do toho pořádně začíst.
Ale po půlce knihy se to naštěstí zlomilo a já se do příběhu už konečně začetla a postupně to začalo ubíhat. Bavilo mě, jak Ning cestovala Mořem zapomnění, jak hledala Poustevnici. To jsou mé nejmilejší části, které jsem si užívala.
Upřímně, kdyby z toho byla jedna kniha, myslím si, že by to bylo mnohem lepší, než takto duologie. Ale jsem ráda, že jsem se dozvěděla, jak to dopadlo. Jak to pak skončilo mezi Ning a Kangem.
Jestliže máte rádi asijskou tématiku, ve které je magie spojená s čajem a hrozí světu nebezpečí, a zároveň se jedná o krátkou sérii. Tak určitě Knihu čaje zkuste.
Knihu jsem obdržela v rámci spolupráce s Megaknihy
Sladká chuť temnoty Judy I. Lin
Do království Velké Si přišlo velké zlo. Vyhnaný princ se vrátil, aby se chopil moci, a jeho nástupu na dračí trůn napomohly hromadné otravy, které drží lid ve strachu a nedůvěře. Ning, mladá, ale mocná šen-nung-š, vládkyně magie... více