Sokolník
recenze
Sokolník (2023) / bookbug_czPět žen ležících vedle sebe na starobylém kamenném oltáři. Dvě z nich byly kompletně zabalené do pásů bílé látky. Další byly nahé, posypané bílými granulemi. Všechny připomínaly mumie a kolem kotníků měly nasazená chvatová poutka nezbytnou součást sokolnického vybavení. Brzy má tým jasno hledá sériového vraha se zálibou v mučení, trýznění a podrobování žen dost krutými způsoby. Jak k tomu pak pasují egyptské rituály a chov sokolů? To si musíte nutně přečíst.
Dlouho jsem nečetla knihu do jedné hodiny ranní, protože jsem toužila znát její konec. A teď se to stalo. U Sokolníka.
Sokolník je už třetí knihou série s agentkou FBI Ninou Guerrerovou, která se mi jako vyšetřovatelka líbí ve všech ohledech. Je skromná, chytrá, empatická. Tentokrát nás vyšetřování zavede na půdu arizonské univerzity, kde už měsíce dochází k únosům studentek. Je poněkud zarážející, že se kampusová policie obrátila na své zkušenější kolegy až po únosu šesté dívky, ale i tato skutečnost je v příběhu objasněna. Policie se společně s agenty FBI vrhá do komplikovaného vyšetřování a se vší zarputilostí hledá veškeré možné stopy, které by mohly vést až k pachateli. Dotkneme se i minulosti Niny, která si se sériových vrahem užila své a pořád jí to pronásleduje. Na univerzitu ji doprovází i kamarádka (vlastně sousedka) Bianca, kterou v jejich třinácti letech zachránila před životem na ulici. Nina ji ochraňuje a svým způsobem ji jejich přátelství udržuje v psychické pohodě.
Do celého průběhu jsou zasazeny i kapitoly z pohledu pachatele, který si dokonce vedl i poznatky z pozorování svého subjektu v zajetí. Musím uznat, že mě to fakt bavilo. Příběh měl neustále nějakou akci, rychlý spád a ke konci vyšetřování i objasnění celé motivace pachatele. Zkrátka uzavření případu se vším všudy. Žádné otázky nezůstaly nezodpovězeny!
Doporučuji všem fanouškům thrillerů!
Sokolník Isabella Maldonado
Nový případ agentky FBI Niny Guerrerové nás opět zavede do arizonského Phoenixu. Na tamní univerzitě se za poslední měsíce pohřešuje už šest studentek. Policie i agenti FBI horečně pátrají. Vyšetřování získá na naléhavosti, když d... více