Tělo v jezeře - nehoda nebo vražda?

recenze

Tělo v jezeře (2023) 4 z 5 / Knihomolka97
Tělo v jezeře

Tělo v jezeře patří k těm povedenějším dílům této detektivní série.

Cherringhamská městská rada pozvala na návštěvu starostu francouzského městečka, aby podepsali dohodu o partnerství. Vše ale nejde úplně podle plánu. Ráno po honosném večírku se najde v nedalekém jezeře mrtvé tělo, patřící právě onomu franouzskému starostovi. Na scénu vstupují Jack a Sarah, kteří se snaží přijít na co, co se stalo. Šlo o nehodu nebo snad o vraždu?

Trošičku mi to připomínalo styl alá Agatha Christie ve zjednodušeném podání. Jack a Sarah je sympatická dvojice, která se krásně doplňuje. Jackovy policejní instinkty se rozhodně nezapřou!

Děj je zajímavý, napínavý, plný otázek. Kdo by měl ze smrti starosty prospěch? Podezřelý je víceméně každý a až do samotného závěru není jisté, co se vlastně stalo a hlavně proč. Čtení mě moc bavilo, jen mě mrzí, že závěr byl tak rychle ukončený. Pár stran navíc by jistě neuškodilo.

Jako odpočinkové čtení rozhodně doporučuji.


Tělo v jezeře Tělo v jezeře Matthew J. Costello

Cherringhamská městská rada pozvala na návštěvu starostu francouzského městečka, aby podepsali dohodu o partnerství. Během honosné recepce se ale starosta vytratí. Následujícího rána jeho tělo plave na hladině nedalekého jezera. J... více


Komentáře (0)

Přidat komentář