Ti, co zemřeli
recenze
Ti, co zemřeli (2023) / EvikU.Kniha je jaká? Co napsat? Ne, opravdu bych nechtěla, aby byla víc děsivá. Úplně mi to stačilo. Zajímavé propojení s prvním dílem. Pro mě druhý díl ještě lepší než první. A spoustu věcí je tam z prvního dílu zmíněno. Proto rozhodně doporučuji číst díly postupně.
Příběh mě chytil od první stránky. Bylo to napínavý, mrazivý, věci mezi nebem a zemí. Staré sídlo ve kterém se staly zlé věci. Zlo je jím prostoupeno od půdy po sklep. Kerry Manor. Corrie a její manžel Sammy s dvouletou dcerkou Issis. Pronajímají si staré sídlo na půl roku po své rekonstrukci.
Sammy píše hororové komiksy a je domem nadšený, načerpá zde inspiraci pro své příběhy a rozhodne se uspořádat velký Halloweenský večírek ve starém domě s atmosférou, kterou nikde jinde neudělá. S Corrie se dějí zvláštní věci. Často spí i přes den a chová se divně.
Sammyho dvojče Sara to pozoruje, ale nerozumí tomu. Po Halloweenu se stane neštěstí. Začíná vyšetřování, Corrie a Sara nezávisle na sobě pátrají po minulosti, potřebují vědět víc. Zdá se, že události jsou spojené i s nedaleko umístěným ústavem pro chorobomyslné v Michiganu.
Po domě zní dětská písnička, dětským hlasemkdo ji říká? Opravdu je možné, že je v sídle duch malé holky Ethel? A není někdy lepší nechat některé věci spát? Upřímně halloweenský zvyk mi celkem nejde do hlavy. Co jiného to je než dělání si blázny z mrtvých?
Jestli vyjde další díl, tak si ho zase musím přečíst. Já byla spokojená s dávkou adrenalinu, teď nějakou romanťárnu, asi. :)
Ti, co zemřeli J.R. Erickson
Rozsáhlé panství Kerry Manor zůstalo téměř sto let opuštěné. Ale ani to nezastavilo temné síly. Na povrch prosakují historky o prokletém domě. O násilných úmrtích, podivných zjeveních a všudypřítomném strašidelném zpěvu malé ho... více