Tisíce let starý upír, holka, která vidí duchy a mluvící kocour

recenze

Šarlatový závoj (2024) 3 z 5 / strana394
Šarlatový závoj

Temná upíří romance ze světa bestsellerové série Holubice a had. Já jsem první díl četla, ale pak už jsem v sérii nepokračovala, protože mě to tolik neuchvátilo. Když jsem viděla, kolik pozitivních ohlasů je na tuto upíří romanci, rozhodla jsem se dát autorce ještě šanci. No teď vidím, že autorčiny knihy opravdu nejsou nic pro mě.

Kniha má 560 stran a skoro celou dobu jsem u čtení spíše trpěla, než abych si ho užívala. Podle nadšených recenzí a označení Humbooktip jsem čekala skvělou, napínavou upírskou fantasy romanci a toho se mi moc nedostalo. Přišlo mi, že v knize bylo strašně moc hluchých míst a souvětí, které tam vlastně vůbec být nemusely. Kdyby kniha byla klidně i o 150 stran kratší a měla víc akce, četlo by se to rozhodně o mnohem lépe. Ani romantická linka mě tady tolik neoslovila. Nějak jsem to tady nebyla schopná prožívat a zkrátka mi vůbec nesedla. Možná to bude ale taky tím, že mi Michal nijak nepřirostl k srdci.

Musím vás upozornit, že autorka tak nějak počítá s tím, že máte její knihy přečtené a spíše vás rovnou hodí do toho světa, než aby vám ho představovala. Věřím, že pro fanoušky Holubice a hada mohlo být skvělé zase sledovat osudy jejich oblíbených hrdinů, ale já jsem prvních 100 stran moc nechápala která bije. Plus teda počítejte s tím, že si můžete vyspoilerovat, jak to v předešlé sérii vlastně všechno dopadlo.

Na druhou stranu ale musím ocenit detektivní zápletku, která je překvapivě skvěle propracovaná. Autorka chytře splétá stopy a falešná vodítka a když už si konečně myslíte, že jste na to přišli, přijde s novým podezřelým. Toho, kdo měl všechno na svědomí jsem neuhádla za což autorce děkuju, protože nijak by mě příběh zklamal na celé čáře.
Célie nebude patřit k mým nejoblíbenějším hlavním hrdinkám. Přesto jsem s ní v určitých chvílích měla pochopení a bylo mi líto, čím vším si musela projít. Zvlášť když ji ostatní, včetně jejího snoubence, považovali za slabou a měli nutkání ji v jednom kuse chránit. Jasně bylo to z lásky, ale člověk se stává silnějším až když se svými démony začne bojovat sám. Líbilo se mi, jak si potom nebála přiznat, že směr, kterým se vydala není správný. Miluje své přátele nad všechno na světě a pro jejich ochranu by udělala cokoliv, i kdyby to mělo znamenat, že se bude muset spolčit s tisíce let starým upírem..

Trochu mě to mrzí, protože jsem se opravdu těšila na skvělou upířinu a navíc vyšla v krásné obálce s ještě hezčí ořízkou. Ale tohle nebylo nic pro mě. Tak jako tak má kniha skvělé hodnocení, takže věřím, že si své čtenáře našla.

Hodnocení: 2,7/5
Děkuju nakladatelství Albatros media za recenzní výtisk.¨
IG: @strana394


Šarlatový závoj Šarlatový závoj Shelby Mahurin

Temná upíří romance ze světa bestsellerové série Holubice a had. Célie byla vždycky hodná holka s úctou k pravidlům. Jenže pak porušila tradici a rozhodla se stát první chasseurkou – šokovala tak celé království i svého snoubence... více


Komentáře (0)

Přidat komentář