Tma pod srdcem a moje smíšené pocity

recenze

Tma pod srdcem (2022) 3 z 5 / veronica955
Tma pod srdcem

Knížka mi byla poskytnuta od humbooku v rámci #spoluprace #humbookblogeri
Občas mám strach se pouštět do pokračování knížek, které se mi líbily. Často se totiž stane, že představa, kterou jsem měla o světě a o postavách, které mě nadchly v předchozím díle, docela rychle vymizí, když autor vymyslí takovou zápletku, která najednou vše ukáže v úplně jiném světle.
Na rovinu. Tma pod srdcem je slabší kousek než světla. A neříkám, že je vyloženě špatný, ale není to nějaké veledílo, které by mi vzalo vítr z plachet. Stále super styl psaní, i když ten začátek knížky měl hodně pomalý rozjezd, takže mi také déle trvalo, než jsem se do toho děje dostala. Co mě tady hodně zarazilo, byla postava Nemoje. Úplně se mi nelíbilo to zpracování celé postavy a celý koncept toho, že se z dobráka stane tak trochu záporák mě moc v téhle knize nelákalo.
Bála jsem se, že se bude jednat o milostný trojúhelník, naštěstí mě ale autorka mile překvapila a nikde nevmísila žádnou romantickou linku mezi Lenou a Lukášem, a naopak mezi nimi vytvořila krásný přátelský vztah.
Bavil mě děj, ale ne tolik oproti prvnímu dílu, kde mě příběh naprosto vtáhnul do sebe a nemohla jsem se odtrhnout, tady to bylo spíše takové, že mě to zajímalo, jak to dopadne, ale nebylo to nijak dechberoucí.
Tma pod srdcem není špatná kniha, ale ani nijak výjimečná. Je to takový průměr, nenadchne, nenaštve.
Stále si ale stojím za tím, že autorka umí psát. Příběh Leny měl ale podle mě skončit možná u Světel, měla jsem z toho trochu pocit, že to je takový výplňkový díl, ale rozhodně tím neříkám, že ta knížka je hrozná to určitě ne, jen jsem možná po Světlech měla vysoká očekávání, která nebyla naplněna.


Tma pod srdcem Tma pod srdcem Lucie Ortega (Navrátilová)

Za událostmi z minulého léta by Lena nejraději udělala tlustou čáru. Nečekaná žádost o pomoc ji však přivede zpět do Lukášova penzionu, kde odhalí znepokojivé tajemství. Kvůli němu se vydává přes Temný Nav k Ostrovu neviňátek, aby... více


Komentáře (0)

Přidat komentář