Touha
recenze
Touha (2023) / Andrea.MayerGrace se po smrti rodičů odstěhuje ke svému strýčkovi a sestřenici na Aljašku. S nástupem do nové školy, přichází i pocit, že jí sestřenice něco tají a zjevně o tom ví každý kromě Grace. A pak je tu Jaxon, záhadný kluk, který ji neustále tahá z bryndy. Aneb jaká je pravděpodobnost, že se obyčejná holka ocitne ve škole pro příšery?
Tahle kniha se četla tak lehce, že bylo po chvíli snadné nevnímat všechny ty podobnosti s Twilight a soustředit se jen na příběh Grace, které jsem moc nezáviděla postavení āla dívka v nesnázích.
Místy jsem byla trochu rozpačitá z jejího vystupování, povětšinou se chovala úměrně svému věku, ale byly momenty kdy působila mnohem starší a to mě trochu rušilo. Pak tu máme Jaxona Vegu, upíra s temnou minulostí. Jedna kapitola je psaná z jeho pohledu a mě jen mrzí, že jich nebylo víc, příběhu by to dodalo šťávu.
Styl psaní je spíš tuctový, ale humorné hlášky a kreativně pojmenované kapitoly mi vždycky vykouzlily úsměv. Moc se mi líbila i myšlenka internátní školy pro nadpřirozené bytosti ukryté uprostřed mrazivé aljašské divočiny.
Ne, rozhodně to není pětihvězdičkové čtení a ano má to mouchy, ale já si to zamilovala i tak. Nemůžu se dočkat, až zjistím jak bude příběh pokračovat.
Za poskytnutí výtisku k recenzi moc děkuji Ambatrosmedia.cz :)
Touha Tracy Wolff
Nástupem do Katmerské akademie se mi obrátil celý svět vzhůru nohama. Na téhle škole uprostřed aljašské divočiny je něco podivného, stejně jako na všech mých nových spolužácích. Připadám si tu jako obyčejná smrtelnice mezi bohy ne... více