Úsvit Onyxu

recenze

Úsvit Onyxu (2024) 5 z 5 / Anet_jan_book
Úsvit Onyxu

Úsvit Onyxu je 1.díl z nebezpečně žhavé romantasy trilogie. 

Tento příběh pojednává o mladé Arwen Valondolové, která se obětuje aby zachránila svou rodinu. Bude si odpykávat trest za svého bratra, který ve válce při útěku sebral zlato jejich nepříteli, králi temnot Onyxoveho království. 

Zdejší král Kane nemá ve světě dobrou pověst, je nejen nemilosrdný ale i krutý. Arwen se stává nejen zajatkyní ale i léčitelkou se vzácnou magickou mocí uzdravování, díky které léčí vojáky nepřítele.

Ve vězení se seznámí s prohnaným ale zároveň i pohledným spoluvězněm, který by ji mohl pomoci. Mohla by díky němu a své magické moci utéct na svobodu. Dá se ale někomu takovému věřit a může se mu svěřit? Nezbývá ji nic jiného než to risknout. 

Arwen je velmi chytrá, citlivá, optimistická  milá dívka, které nechybí kuráž. V příběhu se mi velmi líbila a byla plná překvapení.  

Kane je díky své pověsti velmi krutým králem ale zároveň nejde si ho nezamilovat. To jak se k Arwen nakonec choval bylo  jiné, než by si člověk na první pohled myslel. Kane má zkrátka své kouzlo a opravdu hodně tajemství.

Celkově se mi příběh strašně líbil. Líbilo se mi vykreslení vedlejších postav, popisování situací a dalších mýtických bytostí. Překvapilo mě to a moc hezky se mi to četlo. Do příběhu jsem se začetla hned od začátku. Doslova jsem hltala stránku po strance a než jsem se nadála byla jsem u konce.  

Postavy jsem si zamilovala a to nejen naše hlavní hrdiny Kanea a Arwen. Ta neskutečná chemie mezi nimi byla až hmatatelná, ikdyž plná tajemství.

Určitě doporučuji všem, kteří mají rádi nejen příběhy romantasy enemies to lovers ale i mýtické postavy. 

Příběh byl nabitý napětím, války mezi kralovstvými, akcí, energií, zvratu, lásky, tajemství a nepřátelství. A ten konec? Nutně potřebuji další díl….takový epický konec jsem opravdu nečekala.


Úsvit Onyxu Úsvit Onyxu Kate Golden

Napospas králi temnoty. Začátek nebezpečně žhavé romantasy série. Arwen Valondaleová nikdy nečekala, že se obětuje, aby zachránila milovanou rodinu. Nyní je zajatkyní v nejnebezpečnějším království široko daleko a pomocí svých ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář