Vitamínové vztahy - Obklopte se pozitivními lidmi

recenze

Vitamínové vztahy: Obklopte se pozitivními lidmi (2024) 5 z 5 / Rasttea
Vitamínové vztahy: Obklopte se pozitivními lidmi

Děkuji Albatros Media za poskytnutí recenzního výtisku.
Po první knize: Jak na to, aby se nám děly samé dobré věci, se autorka, vystudovaná psychiatrička, pouští na pole mezilidských vztahů, co vše je ovlivňuje a jakou optikou se na ně dívat, abychom si kolem sebe udržovali co nejvíce vitamínových lidí a sami byli pro okolí a potřebné (rozuměj důležité) osoby v našem životě právě takovým vitamínovými lidmi.
Zatímco první kniha obeznamovala čtenáře s hormonem kortizolem, zde se díváme na pomyslný zoubek oxytocinu. Přes rozbor co se děje ze strany oxytocinu v ženě či naopak v muži, přes citové vazby, rozkoš a lásku autorka rozebere toxické osoby a dojde právě k vitamínovým lidem.
Je to velmi zajímavé, obohacující a erudované štení. Hezky autorkou vysvětlené na příkladech a je logicky strukturované. Ale rozhodně to není jednoduché čtení. Během něho se totiž podíváme na mnohdy citlivá, niterní a bolestivá místa. Ovšem vězte, že se může jednat o ozdravné „bolení“ Věřím, že ke komu se knížka má dostat, v pravou chvíli se tak stane. A není handicapem, když bude informace člověk číst po kouskách a po malých dávkách je bude vstřebávat. Určitě si budu chtít doplnit vědomosti a náhled paní psychiatričky představený v první knize.


Vitamínové vztahy: Obklopte se pozitivními lidmi Vitamínové vztahy: Obklopte se pozitivními lidmi Marian Rojas Estapé

Poznejte lépe sami sebe a zlepšete své vztahy ve všech směrech. Protože jsme společenské bytosti, naše štěstí závisí i na schopnosti udržovat dobré vztahy. Často si však v sobě neseme emocionální zranění, která nám brání ve zdr... více


Komentáře (0)

Přidat komentář