Vlasy mám z rudých stuh a žeru muže jako vzduch

recenze

Má temná Vanessa (2020) 5 z 5 / 1nyourdreams
Má temná Vanessa

Když jsem prouzdala knihkupectvím a tuhle knihu vyhlížela, tehdy jsem ještě nevěděla, jak moc mi tahle kniha změní úhel na všeobecné nahlížení na oběti takovýchto traumatických událostí.

Kniha mě už od začátku chytila za srdce a už nepustila. Čím více jsem se do příběhu začítala, tím častěji jsem musela knihu na pár sekund odložit a vydýchat své znechucení nad činy Jacoba Straneho či nad tím, jak dokonale dokázala autorka vepsat pocity, co Vanessou zmítaly.

Jacob dokonale na Vanesse praktikoval manipulační praktiky a ona, v pozici dítěte (dospívající dívky), souhlasila se vším, co se na ní rozhodl provádět. Při určitých pasážích mi bylo nevolno od žaludku, pociťovala jsem na sobě fyzickou nevolnost, do očí se mi hrnuly slzy a neubránila jsem se pár nepřístojným nadávkám na účet Jacoba.

Příběh je krásně a čtivě napsaný. Jde vidět, že je autorka opravdu talentovaná...a co se týče "dramatu" s Wendy C. Ortiz je mi opravdu líto, že Kate Elizabeth Russellová vychází ze svých zkušeností a, že byla nucena se k tomu nedobrovolně přiznat (čímž nechci nijak pošpinit Wendy C Ortiz, k její knize jsem se ještě nedostala, ale pokud by vás o tomto tématu zajímalo něco více, Nikki Carreaon má na svém youtubovém profile jedno krásné video, kde shrnuje jak příběh Mé Temné Vanessy, tak Excavation a vysvětluje celé "drama", které se mezi autorkami událo. Avšak neberte slovo drama v nijak špatném významu, spíš to bylo takové nedorozumění :))

Knize dávám 5/5 už jen proto, jak velkou vlnu emocí ve mně vzbudila a jak jsem u ní brečela jako malé slůně.

Rozhodně doporučuji!


Má temná Vanessa Má temná Vanessa Kate Elizabeth Russell

Láska, nebo manipulace? Kniha, která otřese (nejen) rokem 2020. 2000. Patnáctiletá Vanessa studuje elitní střední školu, ale svět jejích vrstevníků jí připadá cizí. Někdo však rozumí tomu, jak je výjimečná: profesor angličtiny ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář