Velké lži se pronášely stejně hladce, jako ty malé

recenze

Brána pekel (2023) 5 z 5 / 1nyourdreams
Brána pekel

Troufám si říct, že Brána Pekel, byla dějově nabytější, než předešlý díl, ovšem to se dalo očekávat.

Alex krásně navazuje na to, jak první díl skončil. Jde vidět, jak se její charakter mění a jak sama roste. Pammie je prostě skvělá a Darlington, zlatoušek Lethé se konečně taky probojuje k nějaké akci.

Upřímně řečeno, druhý díl mi přirostl více k srdci. A nejvíce vtipné na tom je to, že je to právě kvůli vedlejším postavám. Zamilovala jsem si Mercy, toho mrzutého Abela Turnera, Trippa Helmutha a prostě všechny do jednoho. Jak už jsem říkala v recenzi na první díl, autorka to opravdu umí s vykreslováním určitých postav. A já to pokaždé žeru.

Děj krásně plyne, lépe než v prvním díle. Doslova jsem se nedokázala od knihy odlepit a při pasáži, kdy se dostaneme k pohledům právě oněch zmíněných vedlejších postav, emoce, co se mě tehdy zmocnily, mnou pořád lomcují. Je to jeden z mých oblíbených knižních momentů, na který jen tak jednoduše nezapomenu.

Knize dávám 5/5 a kdyby šlo dát více hvězdiček, určitě bych to udělala :)

Fakt si to přečtěte, je to bomba a nářez už hned od začátku!


Brána pekel Brána pekel Leigh Bardugo

Moc, vražda, magie. Alex Sternová se vrací v druhém dílu mysteriózní série! Najít cestu do podsvětí, ukrást duši z pekla. Jednoduchý plán, který se může zvrtnout tak na tisíc způsobů. Galaxy „Alex“ Sternová je odhodlaná dostat ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář