Ali Hazelwood nezklame

recenze

Šach & mat (2024) 4 z 5 / 1nyourdreams
Šach & mat

Ta kniha mě donutila štěstím řvát do polštáře...usuzuji, že je to docela závažný důvod k nařknutí, že je ta kniha skvělá!

Prostředí šachů bylo luxusní. Hltala jsem to, jak kdybych nepila dva roky a autorčin styl psaní je prostě třešnička na dortu. Miluju její knihy, zasazené v STEM prostředí, pokaždé s nějakou feministickou myšlenkou. Prostě její knihy žeru.

Mallory je velmi podobná všem hlavním hrdinkám v Ali knihách. A Nolan je jakbysmet. Ale stejně to žeru pokaždé i s navijákem, tak o co se tu pokouším?

Ne, ale teď seriózně. Líbí se mi, jak je Nolan bezbřeze trpělivý a taky to, jak po dobu domnělé rivality, což byl z velké části jen výplod Mallorriiny fantazie, byl tichý a arogantní. Trošku mi nesedělo, že se jeho láska k ní semlela tak náhle, ale autorka to hrozně dobře zabalila, že jsem si během čtení nekladla žádné otázky a prostě četla.

Mallory mi neskutečně někdy hrála na nervy, ale tak to holt bývá.

Děj plyne nádherně a krásně, poznámky a narážky na šachové taktiky a pohyby byly prostě top a dobře zpestřovaly příběh. Ústřední dvojici hrozně fandím a při konci knihy jsem se dokonce i rozplakala, protože to bylo tak roztomilé, že to ve mně zanechalo myšlenky existencionálního rázu.

Dávám knize 4/5 i když na ní neustále myslím a sním o ní. Hvězdičku jsem strhla, protože ať už je děj sebehezčí a Nolan sebeatraktivnější, bohužel nespláchne to, že si jsou všechny knihy od Ali Hazelwood velice podobné a při čtení další si říkáte, že by se šikla změna...a snad se šikne, překládá se Bride, což je autorčin netypický žánr knih, tak se nechám překvapit.

Rozhodně doporučuji!


Šach & mat Šach & mat Ali Hazelwood

Keď sa dráma na šachovnici zmení na boj o lásku. Novinka od milovanej Ali Hazelwood. Mallory so šachom skončila, až kým neochotne súhlasí, že si zahrá na poslednom charitatívnom turnaji. Nechtiac sa stretne s Nolanom Sawyerom, s... více


Komentáře (0)

Přidat komentář