Všemi smysly - recenze

recenze

Všemi smysly (2024) 2 z 5 / ctupredspanim
Všemi smysly

Rebecca Yarros napsala Fourth wing. Miluju Fourth wing. Co z toho plyne? Že jsem ani neváhala, když jsem viděla tuhle novinku, okamžitě jsem si ji chtěla přečíst. Jenže to vůbec nedopadlo tak dobře, jak jsem očekávala.

Dlouhou dobu jsem přemýšlela nad tím, jestli to, že se mi kniha moc nelíbila není způsobeno špatným překladem. Protože sakra, vždyť autorka vymyslela a napsala Fourth wing! Přišlo mi, že čtu knihu od úplně jiného autora a možná to byl kámen úrazu - měla jsem až moc vysoká očekávání?

Čím víc o tom ale přemýšlím, dochází mi, že to nebude překladem. Celý ten příběh je prostě zvláštní. Děje se tam toho strašně moc a přišlo mi, že nic vlastně nedává smysl. Hlavní hrdinka December se dozví, že jí zemřel táta a myšlenkové pochody, které má o hodinu později za mě byly těžce nereálné. Chápu, že nám Rebecca potřebovala představit love interest, ale i tak.

Takhle se to vlastně táhlo celou knihu. Ember se chovala nelogicky, hrozně mě štvala a vztah, který jsem si k ní jako k postavě vytvořila, byl spíš záporný. Vztah mezi ní a Joshem vznikl v podstatě odnikud, nerozuměla jsem mu.

Celý příběh mi přišel trochu jako mess a přehlídka cringe hlášek. Já nevím, všude vidím ty krásné, pětihvězdičkové recenze a pak jsem tady já, které se to vlastně nelíbilo.

Kniha mi očividně nesedla a to je v pořádku. Nebudu tady psát, že to nemáte číst nebo že to za to nestojí. Já se u toho trápila a to se prostě někdy stane. Co se týče autorky, zůstanu u její top série a dalším knihám se vyhnu.


Všemi smysly Všemi smysly Rebecca Yarros

Dvacetiletá Ember čelí nejtěžší zkoušce svého života: ze dne na den má na starosti tátův pohřeb, zhroucenou mámu i dva mladší sourozence. V lásce to také není žádná sláva… naštěstí se ale v té správné chvíli zjeví Josh Walker, sex... více


Komentáře (1)

Přidat komentář

Lalina3
14.08.2024

Naprosto přesně jste to vystihla! Cítím se úplně stejně :D Budu se prostě jen těšit na druhý díl Čtvrtého křídla a další romantické knihy od autorky vynechám.